• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Pislik içindeki kanal hastalık saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş merkez Bağlar Mahallesinden geçen kanalın temizlenmediğini ve Muş Belediyesinin mahallelerine hizmet etmediğini belirten mahalle sakinleri adeta isyan etti.
Bağlar Mahallesinin içinden geçen kanalın temizlenmesi için defalarca kez Devlet Su İşlerine ve Muş Belediyesine başvurduklarını ifade eden mahalle halkı, söz konusu kanalın temizlenmediğini ifade ettiler. 4 yıldır kanalın temizlenmediğini ve bu sorunla kimsenin ilgilenmediğini belirten Bağlar Mahallesi sakinleri, Vali Vedat Büyükersoy'un kendileriyle ilgilenmesini istediler.

Kanalın üzerinin açık olması nedeniyle kanalda biriken çöplerin mikrop saçtığını, bunun çocuklarının sağlıklarını tehdit ettiğini belirten mahalle halkından Fesih Sönmez, mahallelerinde temizlik yapılmadığını iddia etti. Sönmez şöyle konuştu: "Su İşleri 4-5 yıldır bu kanalı temizlememiştir. Bu çöplük çocuklarımızın sağlığını tehdit ediyor. Biz bu durumdan şikayetçiyiz. Yetikliler gereken tedbiri alsınlar. Karo imalatçıları 24 saat burada çalışıyorlar. Gördüğünüz gibi kanalın üzeri açık ve çocuklarımızın sağlıkları tehdit altında. DSİ ye 2 tane dilekçe verdik bize dönüş yapılmadı. Gelip kanala bakıp gittiler o kadar. Millet vekillerimiz Ankara'da koltuklarda oturacaklarına gelip burada halimizi görüp bizimle ilgilensinler. Sayın Başbakanımıza sesleniyorum Muş Millet vekilleri gelip bizimle ilgilensinler.''

Çöplerden kaynaklanan hastalıklardan dolayı çocuklarını haftada 4 kez hastaneye götürdüklerini belirten Mustafa Çelik ise, ''Ne kadar çöp varsa hep bu çay yatağına dökülüyor. Hepimiz bundan dolayı hastalanıyoruz. Çocuklarımız haftada 4 kez hastaneye gidiyor. DSİ neden burayı temizlemiyor? DSİ'nin işi nedir? Millet vekillerinin peşine takılıp zenginlere iş yapıyorlar. Burada kanalizasyon patlamış Belediyeye defalarca müracaat yapmamıza rağmen gelip ilgilenmediler. Etraftaki pisliği biz alıyoruz. Muş Belediye başkanını ben bizzat getirip buradaki durumu ona gösterdim. Ayıptır, bu Muşa yakışırımı.'' ifadelerini kullandı.

Belediyenin de kendileriyle ilgilenmediğini belirten Çelik; ''5 kilometrelik bir kanal ve pislikle dolu. Neden gelip temizlemiyorlar. Belediye Başkanı 'neden benim su paramı vermiyorsunuz?' diyor. Bağlar köyüne(mahalle) su vermediği gibi, üstelik bize 'valinin yanına gidin' diyor. Valimiz eğer bir mülki amir ise gelip burayı bir kontrol etsin. Eğer bize inanmıyorlarsa gelip kendileri durumu bizzat kendileri görsünler. Şuan çay yatağı çöpten dolayı 1,5 metre kadar dolmuş vaziyette.'' dedi.

Çelik konuşmasına şu ifadelerle devam etti: ''Eğer kendileri gelip burada çocuklarıyla beraber oturabiliyorlarsa biz de oturalım. Ben Bağlar ve Sütlüce köyü adına şikayet ediyorum. DSİ Müdürüne 10 kez müracaat ettik fakat kimse gelip bakmadı bile. Gidip dağ köyleriyle ilgileniyorlar. Önce gelip şehrin içini temizlesinler, daha sonra köye gitsinler. Evlerimiz böcek doldu. Benim sayın Valimizden ricam DSİ yetkililerinin ellerinden tutup buraya getirsin, halimizi görsün ve bu iş ile ilgilensin.''

Mahalle sakinlerinden Galip Yavuz ise, ''Siz de ortamı kendi gözlerinizle görüyorsunuz. Artık evlerimizi terk edip başka yerlere kendimizi atıyoruz. DSİ'nin bugüne kadar buraya hiç bir hizmeti olmadı. Bu çay yatağını kaydırıp kapımızın önüne diktiler. Şimdi de gelip sahiplenmiyorlar. Köyümüz Belediyenin sınırları içerisine girmesine rağmen, şimdiye kadar belediye sokaklarımıza girip bir kez ilaçlama yapmadı.'' ifadelerini kullandı.
Çocuklarının kanala düşmesinden korktuğunu ifade eden Yavuz, yetkililerin kendileriyle ilgilenmelerini istedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir