• DOLAR 32.973
  • EURO 35.349
  • ALTIN 2459.86
  • ...
Tarih böyle alçaklık görmedi: Önce 'güvenli rota' dedi, sonra o noktayı bombaladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Beyazçiçek

Gazze'nin kuzeyinde yaşayan ve saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinliler, işgal rejimin sözde "güvenli yol" dediği güzergahta ilerlerken bombaların hedefi oldu.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kentleri, 9 gündür yoğun şekilde bombalamayı sürdürüyor.

İşgal rejimi, gösterdiği rota boyunca kuzeyden güneye doğru ilerleyen sivil konvoyu 13 Ekim'de havadan vurmuş, saldırıda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 70 kişi hayatını kaybederken, 200'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Filistinliler, bombardımandan kaçan ailelerinin bombardımanda öldüğünü dile getirse de işgal ordusu, uluslararası eleştirilere rağmen günlerdir Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla sivile evlerini boşaltmaları çağrısını sürdürüyor.

Gazze'deki Hamas'a bağlı hükümetin Basın Ofisi Başkanı Selame Maruf, konvoy saldırısının ardından, "İşgalci İsrail ordusunun talebi üzerine kentin kuzeyinden güneyine doğru ilerleyen 3 konvoy, Salahaddin ve Er-Raşid caddelerinde İsrail katliamına maruz kaldı" açıklamasında bulunmuştu.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı da işgal ordusunun, yollarda yerinden edilmiş insanlardan oluşan konvoyları ve onların yardımına giden ambulansları nasıl vurduğunu gösteren görüntüleri yayınlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir