• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Velilere "Kalitesiz kırtasiye ürünü almayın" uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Reşat Kıvılcım, okul öncesi eğitimde öncelikli hedeflerinin kaliteli ve sağlıklı ürünler olduğunu belirterek, bu hedef doğrultusunda tüm kırtasiye esnafının bilgilendirildiğini belirterek, velilerin de okul öncesi kırtasiye ürünlerini alırken CE ve 71-3 uluslararası standart işaretli ürünleri tercih etmeleri konusunda uyardı.


Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Reşat Kıvılcım, okula uyum çerçevesinde okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için başlayan eğitim öğretim döneminin hayırlı olması dileğinde bulunurken, okul öncesi eğitimde hedefin kaliteli ve sağlıklı kırtasiye ürünleri olduğunu söyledi.


Başkan Kıvılcım, çocukların eğitim hayatının sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolünün çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Okul öncesi eğitim süresinde çocuklarımıza dersten ziyade paylaşma, dayanışma, sosyalleşme ve birlikte çalışma öğretilmektedir. Amaç öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini ön plana çıkarmak" dedi.


Okula başlama yaşının düşmesi ve devletin okul öncesi eğitime olan desteğinin artmasının küçük çocuklara uygun ürünlere olan ihtiyacı arttırdığına dikkat çeken Kıvılcım, okul öncesi eğitimde öncelikle hedeflerinin kaliteli ve sağlıklı kırtasiye ürünlerinin satışı ve kullanımı olduğunu kaydederek bu amaç doğrultusunda tüm kırtasiyeci esnafının bilgilendirildiğinin altını çizdi.


Kıvılcım açıklamasının devamında velilerin de okul öncesi kırtasiye ürünlerini alırken kaliteye dikkat etmeleri ni isteyerek, "Velilerimiz alacakları ürünlerde CE ve 71-3 Uluslar arası standart işaretli ürünleri almalıdır. Yine yapışkanlı ürünlerde 'solvent içermez' yazısına dikkat etmeli, defter gruplarında TSE belgesi aramalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize başarılı, sağlıklı günler diler, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni ederim" ifadelerine yer verdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir