• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Afganistan'daki son depremde 2 kişi hayatını kaybetti, 125 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'ın Herat vilayeti 7 Ekim günü başlayan deprem silsilesi bölge sakinlerini sarsmaya devam ediyor.

USGS, Afganistan yerel saatine göre saat 08.08'de Herat vilayetinin 32,8 kilometre güneyinde, 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 120'den fazla yaralının Herat Bölge Hastanesi'ne, çok daha fazlasının da kentteki diğer hastanelere kaldırıldığını bildirdi. DSÖ, depremin 6,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

USGS'ye göre, ilk depremin ardından Herat şehrinin 27 kilometre kuzeyinde saat 08.28'de 5.4 büyüklüğünde, Hindukuş bölgesinde ise saat 09.40'ta 4.1, hemen ardından da 4.2, saat 10.39'da ise Herat şehrinin 23 km kuzeyinde 4.2 büyüklüğünde 4 artçı deprem meydana geldi.

Art arda meydana gelen depremlerin il genelinde elektrik kesintisine yol açtığı bildirdi. Zindecan bölgesinde, önceki depremlerde evlerin neredeyse tümü yıkıldığı için bu son depremlerin fazla can kaybına yol açmadığı öğrenildi.

Japonya'dan depremzedeler için gelen yardımlar Afganistan Kızılayı'na teslim edildi

Japonya'nın Kabil Büyükelçisi, Herat vilayetindeki son deprem mağdurlarına yönelik ülkesinden gönderilen yardımları Kabil Uluslararası Havalimanı'nda Afgan Kızılay Derneği'ne (ARCS) devretti.

ARCS'den yapılan açıklamada, yardımlar arasında 2 bin 940 battaniye, bin 480 yatak, 210 çadır, halı ve su arıtma cihazları yer alıyor. ARCS yetkilisi Mevlevi Abdul Latif Sabit, bu yardımları, depremden etkilenen kişilere en kısa sürede dağıtılacağını söyledi.

BAE, deprem bölgesinde tam donanımlı hastane kuruyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından, geçtiğimiz günlerde Herat ilinde yaşanan yıkıcı depremin yaşandığı bölgeye tam donanımlı bir hastane kuruluyor.

Hastane, yaralılara tıbbi bakım sağlamak üzere inşa edilecek. Sağlık çalışanları ve ekipmanlarından oluşan bir BAE heyeti, Herat eyaletini ziyaret ederek bu hayati sağlık tesisinin planını açıkladı.

Herat Valisi Şeyh Mevlana Nur Ahmed İslamyar, BAE'nin bu girişimi için teşekkürlerini ileterek yerel yönetimin, sağlık merkezinin kurulmasında kendilerine yardımcı olacaklarını ifade etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir