• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Selçuk Üniversitesi'nden çift diploma anlaşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gerçekleştirdiği ziyarette Montana State Üniversitesi'nde incelemelerde bulunarak Makine Mühendisliği Bölümü ile olan çift diploma anlaşmasını yeniledi.
Gökbel, Endüstri Mühendisliği Bölümü ile ilk kez çift diploma anlaşması imzalanması yönünde Montana State Üniversitesi yönetimi ile ortak karara vardı.

Ziyareti değerlendiren Rektör Prof. Dr. Gökbel şöyle konuştu: "Montana State Üniversitesi ve değerli Rektörü Prof. Dr. Wawed Cruzado ile yaptığımız görüşmelerle her iki üniversite için de büyük öneme sahip olan çift diploma anlaşması konusunda mutabakata vardık. Bu anlaşmayla öğrencilerimiz her iki üniversitede de eğitimlerini tamamlayıp çift diploma alma hakkına sahip olacak."

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında üniversitelerin Endüstri Mühendisliği Bölümüne çift diploma için öğrenci almayı planladıklarını ifade eden Gökbel, "İki üniversiteden çift diploma alacak öğrenciler 5 yıllık eğitim sürecinin hazırlık sınıfının ilk yarısını Türkiye'de ikinci yarısını ABD'de, birinci ve ikinci sınıfları Türkiye'de, üçüncü ve dördüncü sınıfları ise ABD'de tamamlayıp iki üniversiteden de diplomasını alabilecek. Anlaşmanın her iki ülke ve Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir