• DOLAR 34.299
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2908.005
  • ...
Ağrılılar başıboş köpeklerden rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Ağrı Belediyesi tarafından kontrol altına alınmayan sokak köpekleri halkı zor durumda bırakıyor. Başıboş bırakılan bazı köpekler halka saldırıyor. Ağrılılar, Belediyenin 2009 yılında açtığı ve daha sonra kapattığı köpek barınak evini yeniden hayata geçirmelerini istiyor.


Halkın bir kısmı Sabah Namazını camide kılmak isterken, sokaklarda başıboş bırakılan köpeklerden dolayı evde kılmak zorunda kalıyorlar.


Köpeklerin başıboş bırakılmasından rahatsız olan Mehmet Tandır, sorunun daha çok büyümeden Belediye tarafından önlenmesi gerektiğini ifade etti. Tandır, "Mütedeyyin bir halk olarak vakit namazlarını elimizden geldiğince camilerde kılmaya çalışıyoruz. Tabi, Sabah Namazına korkarak gidiyoruz veya bazen gidemiyoruz. Çünkü sokaklarda olan başıboş köpekler bize saldırıyor. Bu sorundan dolayı birçok arkadaşımızda evde namazını eda etmek zorunda kalıyor. Belediyenin bir an önce bu duruma müdahale etmesi gerekiyor. 2009 yılında açtığı barınak söz de kalmasın, tekrar faaliyete sokulsun. Bazı günler eve geç saatlerde gideceğimiz zaman yaya olarak değil, yakınlarımızın araçları ile veya ticari taksilerle evimize gitmek zorunda kalıyoruz" dedi.


Ağrı Devlet Hastanesi kaynakları ise özellikle geçen kış aylarında ve geçtiğimiz aylarda köpekler tarafından ısırılan onlarca kişinin kısa süreliğine müşahede altında tutularak tedavi edildiğini ifade ettiler.


Telefon ile görüştüğümüz Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ ise bu sorunun her ilde olduğunu ifade etti. Kösedağ, "Ekipler, köpekleri sokaklardan toplayıp kısırlaştırarak, tekrar sokağa salıyor. Halkın baya rahatsız olduğu doğrudur, bugün bu görev ile iştigal eden ekiplere talimat vererek, sokaklardaki köpekleri toplattıracağız" dedi. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir