• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
İnsan Hakları İzleme Örgütü:  GAZZE KUŞATMASI AÇIKÇA SAVAŞ SUÇUDUR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Orta Doğu ve Kuzey Afrika İletişim Direktörü Ahmed Benchemsi, "Gazze kuşatması açıkça savaş suçudur. HAMAS'ın operasyonuna misilleme olarak 2 milyon insanı cezalandırmak bir gerekçe değil. Bu çok basit ve açık." dedi. Gazze'ye elektrik, su ve gıdanın kesilmesinin de bir savaş suçu olduğunu ifade eden Bechemsi, "Savaş kanunları açıkça, hiçbir sivilin hedef alınmaması gerektiğini söylüyor. Bölgede çatışan her iki taraftaki bu durumda bu taraf israil oluyor, ihtiyaç sahiplerine insani yardımın ulaştırılmasına izin vermek zorunda." şeklinde konuştu. Siyonist işgal rejiminin beyaz fosfor kullanımına ilişkin ise Bechemsi, "Bu çok korkunç bir silah ve israil ordusu daha önce bu silahı bir daha yerleşim yerlerinde kullanmayacağını açıklamasına rağmen yine kullandı." ifadesini kullandı.

Gazze'de 614 çocuk öldürüldü

Gazze-Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal çetesinin saldırılarında Gazze'de 614’ü çocuk, 370’i kadın 1900 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 696 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Batı Yaka'da da işgal güçlerinin ve işgalci Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 52 Filistinlinin şehit olduğu, yaklaşık 619 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Siyonist katillerin saldırılarında ayrıca Gazze'de 9 ve Lübnan'da ise 1 olmak üzere 10 gazeteci hayatını kaybetmişti.

Siyonist vahşet sınır tanımıyor

AMBULANSLAR VURULUYOR

HASTANELER TEHDİT ALTINDA

Cenevre- Geçtiğimiz günlerde yaralı taşıyan işgal güçleri şimdi de Gazze'deki el-Avde Hastanesi'nin boşaltılmasını istedi. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, buna ilişkin, "Uluslararası insani hukuk uyarınca tıbbi tesislere ve hastalara yönelik saldırılar yasaktır." ifadesini kullandı. Shamdasani, AA muhabirine işgal güçlerinin el-Avde Hastanesi'nin boşaltılması talebiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. İşgalcilerin tahliye talebine ilişkin Shamdasani, "Uluslararası insancıl hukuk, çatışmanın taraflarının, diğer sorumluluklarının yanı sıra yaralı ve hastaların ayrım yapılmaksızın gözetim altına alınması ve bakılması ilkesini uygulamasını gerektiriyor. Uluslararası insani hukuk uyarınca tıbbi tesislere, sağlık personeline, yaralı ve hastalara yönelik saldırılar yasaktır." değerlendirmesinde bulundu.

SİVİL KONVOY BOMBALANDI

Gazze- Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, işgal ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişinin şehit olduğunu, 200'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi. Filistin resmi haber ajansı Wafa ise saldırıyı "yeni bir katliam" şeklinde niteledi. Haberde, işgal güçlerinin, yerinden edilen vatandaşların Gazze'nin güneyine ulaşmak için yollara düştüğü Salahaddin ve Reşid Caddelerinde oluşturdukları 3 ayrı kafileye saldırdığı bildirildi.

Şehid sayısı 51 oldu

BATI YAKA’DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Kudüs- Batı Yaka'da 2 çocuk daha işgalciler tarafından katledildi ve Cuma günü öğleden sonra şehit edilenlerin sayısı 16'ya yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı, Ramallah'ın batısındaki Beyt Likya bölgesinde Mutaz Hüseyin Musa isimli 16 yaşındaki bir çocuğun işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olduğunu bildirdi. Musa'nın, ayrım duvarının yakınında katledildiği belirtildi. Bakanlık ayrıca Kudüs'ün kuzeyindeki Al-Ram kasabasında 17 yaşındaki Ayham Cebarin isimli bir çocuğun da işgalcilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede şehadete eriştiğini kaydetti. Batı Yaka'da Aksa Tufanı'na destek amaçlı, Cuma namazı sonrası gösteriler düzenlenmiş, işgalci rejim askerleri Filistinlilere saldırmıştı. Bakanlık, Cuma öğleden sonra Batı Şeria'da şehit edilen Filistinlilerin sayısının 16'ya çıktığını bildirirken cumartesi gününden bu yana katledilenlerin sayısı ise 51'e yükseldi.

Yalanları yüzlerine çarpıldı

İŞGALCİNİN “BEBEK İDDİALARINI”

AKTARAN CNN MUHABİRİ ÖZÜR DİLEDİ

Ankara- HAMAS mücahitleri tarafından Yahudi çocuklarının öldürüldüğüne dair iddialarını canlı yayında savunan CNN Muhabiri Sara Sidner, bu haberlerin teyit edilmediğini belirterek özür diledi. Sidner, söz konusu iddiaları savunduğu yayına ilişkin X sosyal medya platformundan açıklamalarda bulundu. İşgal rejiminin sözde Başbakanlık ofisinin söz konusu iddiaları kendileri canlı yayındayken ortaya attığına işaret eden Sidner, "israil hükümeti bugün, bebeklerin kafasının kesildiğine dair iddiaları teyit edemiyor. Ben sözlerim hakkında daha dikkatli olmalıydım. Özür dilerim." ifadesini kullandı. Sidner, işgal rejiminin sözde Başbakanlık Ofisi ve ABD Başkanı Joe Biden'ın bu iddiaları dile getirdiğini ve kanıtları olduğunu düşündüğünü belirterek, "Sonra bundan (iddialardan) vazgeçtiler." ifadesine yer verdi.

Bu paylaşım üzerine bir kullanıcı Sidner'e, "İnsanlar bu kadar edepsiz olmak zorunda değil Sara. Ne yazık ki internet yanlış yargılamaların yapıldığı ve başkalarıyla paylaşıldığı bir yer olmamalı." şeklinde tepki gösterdi. Sidner ise söz konusu kullanıcıya, "Ben yanıltıldığımızı iddia ediyorum. Hükümet başkanlarının söylediğini haberleştiriyorum. Haber kuruluşları bunu yapar. Bu, yöneticilerin söylediği bilginin doğru olduğu anlamına gelmez. Aynı haberde, HAMAS'ın bu iddiaları reddettiğini de söyledim." yanıtını verdi.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir