• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Şırnak'ta Aksa Tufanı" operasyonuna destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın açıklamasına yüzlerce Kudüs sevdalısı Şırnaklı katıldı.

Basın açıklamasında duygularını İLKHA  mikrofonlarına anlatan STK temsilcileri ve Şırnaklılar, Kudüs için her zaman mücadele edeceklerini söylediler.

Memur-Sen Şırnak Başkanı Abdullah Çatı

İslam ülkelerinin liderlerinden artık bir adım beklediklerini belirten Memur-Sen Şırnak Başkanı Abdullah Çatı, "İsrail bir devlet değildir uluslararası emperyalizmin kullandığı bir terör örgütüdür. Ortadoğu'yu sürekli huzursuz eden bir terör örgütüdür. İsrail'in sonuna kadar karşısındayız mücadeleye kadar da sonuna kadar devam edeceğiz. Biz şunu istiyoruz İslam ülkesi liderlerinden artık bir adım bekliyoruz. Canımız zamanımız da kanımızla hazırız yeterli bir hareket görelim. Biz sonuna kadar da İslam ülkelerin ve ülkemiz üzerinden olsun yapılacak olan her türlü eyleme her türlü girişime destek vereceğiz ve sonuna kadar yanlarında duracağız." dedi.

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın

Kudüs'ün özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerini aktaran HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, "Filistin için yapılacak her türlü eylemde nerede olacağız devam edeceğiz Kudüs'ün özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. İsrail çocuk, kadın, yaşlı demeden insanları katlediyor. Dünyanın gözü önünde bunları yapıyor ve özellikle insan haklarından savunmaya kendilerini ad etmiş Avrupa şuanda suskun hatta Siyonistlerin yaptıklarına destek mahiyetinde açıklamalarda bulunuyor. Biz bunları kınıyoruz ve lanetliyoruz." İfadelerini kullandı.

İlahiyatçı Doç. Dr. Fevzi Rençber

Saflarını her zaman belli edeceklerini söyleyen İlahiyatçı Doç. Dr. Fevzi Rençber, "Burada 57 İslam ülkesinin Filistin'de yaşanan zulme dur demesi gerektiğine ifade etmek için meydanlara çıktık. Rabbim Filistin'de savaşan cihad eden Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Bizlerde burada gerekirse ellerimizle, dillerimizle ve gerekirse kalbimizle buğz ediyoruz. Safımızı belli ediyoruz. Allah sitenize devam eden Müslüman kardeşlerimize sağlık sıhhat ve kuvvet versin." ifadelerini kullandı.

Diyanet-Sen Şırnak İl Başkanı Süleyman Çanga

"Bugün mesele iman vicdan meselesidir" diyen Diyanet-Sen Şırnak İl Başkanı Süleyman Çanga, "Bugün gördüğünüz gibi mesele Filistin değildir. Mesele Kudüs'tur, mesele İslam'ın ilk kıblesi peygamberle diyarı ve Peygamberimizin makamıdır. Bugün mesele iman vicdan meselesidir. Biz burada yardımı Allah'tan bekliyoruz. Allah'ın yardımı inşallah yakındır. Siyonistlerin perişan olacaklarını göreceğiz inşallah. Kudüs'e selam, Filistin'e selam direnişe selam diyoruz." dedi.

USMED Şırnak İl Başkanı Muhammed Özalp

İşgal rejimi ile varılan anlaşmaların sona erdirilmesi gerektiğini belirten USMED Şırnak İl Başkanı Muhammed Özalp," u şiddet döngüsünün sona ermesi için BM bir araya gelmesini istemiyoruz çünkü BM İsrail ve Amerika'nın kararları doğrultusunda hareket eden bir kuruluştur. İsteğimiz İslam Birliği teşkilatının kurulması, D8 Yönetimin bir araya gelmesi ve Müslüman ülkelerin ortak olarak alacağı kararlar ile İşgalci Siyonist israile ekonomik, Enerji, iyileştirme politikalarının bitmesi ile yaptırım uygulanmasını istiyoruz. Aynı şekilde ülkemizde Amerika ve İsrail'e ait olan Kürecik ve İncirlik üstlerinin de bir an önce kapatılmasını, ürünlerinin satışının yasaklanması, ürünlerinin boykot edilmesini, ülkemiz ile İşgalci İsrail arasında bulunan diplomatik anlaşmaların sona erdirilmesini istiyoruz. " dedi.

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal

Zulümleri telin edecek Müslümanlara ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, "Bugün, Şırnak Meydanı'nda mazlumlara destek zalim Siyonistlere lanetler yağdırdık. Bundan sonra insanlığın düşmanı siyonist israil ve destekçilerini bu tür meydanlarda sadece bırakmayarak mücadele edeceğiz. Bu zulümleri telin edecek Müslümanlara ihtiyacımız vardır." dedi.

Avukat Zehra Talayhan

Siyonist işgal rejiminin büyük devlet anlayışının, insanların gözünde yerle bir olduğunu ve bunun farkına varılması gerektiğini söyleyen Avukat Zehra Talayhan, "Hiçbir şey gelmiyor elimizden gibisinden yaklaşmamalıyız çünkü dünyanın tüm Müslümanların elinden gelecek illa bir şey vardır mesela ne diyebiliriz. Öncelikle kesinlikle maddi ve nakli desteği çok ihtiyacı var kardeşlerimizin. Güvenilir yardım kuruluşları vasıtasıyla biz oradaki Müslüman kardeşlerimize maddi destek anlamında destek olabiliriz. Onun dışında Müslümanlar olarak dua bizim silahımızdır. Sürekli sürekli onlar bizim duamızda olmalılar. Üçüncü olarak İsrail'in artık şey olarak görmemeliyiz İsrail çok büyük bir güç ve ellerinden her şey gelir öyle yaklaşmamalıyız. Bu son aşamada son saldırılarda gördük ki kesinlikle öyle bir şey yok artık. O bizim kafamızda oluşturduğumuz Kadri mutlak İsrail anlayışı yerle bir oldu. HAMAS'ın bu yaptıklarıyla biz bunu görmüş olduk kendilerini yenilmez güç olarak görüyorlardı ama Allah'ın izniyle Müslümanlar şu aşamada dahi belki seyri kötü gibi görünüyor ama büyük bir zafer elde ettiler. Bence israil'in büyük devlet anlayışı insanların gözünde yerle bir oldu ben bunun farkında olmamız gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Şeyma Şimşek

Şeyma Şimşek, "Filistin kardeşlerimizin yanında olmak için geldik.  israil ile Amerika, bizim gibi küçük kardeşlerimizi şehit ediyorlar. Onlar da, bizim burada olduğumuzu, kardeşlerimize destek olacağımızı bilsinler." şeklinde duygularını paylaştı.

Ayşegül Şimşek

Ayşegül Şimşek, "Müslüman kardeşlerimize destek olmaya geldik. İsrail onlara eziyet ediyor, zulüm ediyor. Onların hiçbir suçu yok buna bir dur demeleri lazım, onların bir suçu yok onlara zulmetmeleri hakları yok." diye belirtti.. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir