• DOLAR 32.205
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2499.04
  • ...
"Aksa Tufanı" operasyonuna Ankara’dan destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi tarafından Filistin’e düzenlenen saldırıları protesto etmek amacıyla Memur-Sen konfederasyonu öncülüğünde HAK-İŞ, İHH, TÜGVA, AGD, Cihannüma ve ÖNDER tarafından Başkent Ankara’da miting organize edildi.

"Soykırıma Hayır! Filistin’e Destek Siyonizme Lanet Mitingi" öncesi Filistin ve Kudüs konulu ezgiler seslendirildi. Ardından miting Filistinli Hafız Muhammed tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa

Selamlama konuşmalarının ardından Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa Arapça bir konuşma yaptı.

Daha sonra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’da bir konuşma yaptı.

Filistin halkının yanında olduklarını ve işgalin karşısında duracaklarını belirten Yalçın, “Tarihinin en büyük yıkım ve soykırımlarından birine şahit oluyoruz. Gazze gözlerimizin önünde katlediliyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Aslında sadece bugün değil 75 yıldır bitmeyen bir katliam devam ediyor. Mescid-i Aksa’nın mahremiyetinin 1948’den beri çiğneniyor. Barış şehri olan Kudüs 75 yıldır mahzun. Yerleşimci çeteler her gün Filistinlilerin evlerini mallarını gasp ediyor. 16 yıldır boykot altındaki Gazze’de 2 buçuk milyon insan zindan hayatı yaşıyor. Ama Filistin’de sarsılmayan, yıkılmayan bir iman, bir direniş var. O iman 75 yıldır tarihin en şanlı, en uzun kahramanlık destanını yazıyor.” dedi.

“Birileri bu destana kara çalmak için terör yaftası vuruyor”

Aksa Tufanı destanının yeni bir sayfa olduğunu söyleyen Yalçın, “Birileri bu destana kara çalmak için terör yaftası vuruyor. Vursun! Hakikati görmek isteyen için gerçekler ortada. Zalimler istiyorlar ki Filistinliler katliama uğrasa da sussun. Sürülse de itiraz etmesin. Yok, edilirken direnmesin. Kutsalları çiğnenirken, hastaneleri, okulları, camileri bombalanırken kaderlerine razı olsunlar. Onlar için en iyi Filistinli ölü Filistinlidir. Direnen Filistinli ise teröristtir! Taş da atsa terörist, slogan da atsa. Şimdi birileri kalkmış son günlerde yaşananlardan Filistinlileri sorumlu tutuyor. Bir sorumlu arıyorlarsa 1898’de toplanan siyonist kongreye ve uygulamaya konulan plana baksınlar.” şeklinde belirtti.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin’e karşı yapılan saldırıları kınadı.

Toplanma sebeplerinin Filistin’in yanında olmak olduğunu belirten Arslan, “Canımızın yandığı, içimiz kan ağladığı için meydanlardayız. Oluk oluk dökülen gözyaşına, akan masum kanına isyan ettiğimiz için buradayız. Filistin’de yaşanan soykırıma seyirci kalanları, kınamak için alanlardayız. Yıllardır üç maymunu oynayan uluslararası çevrelerin bugün insanlık dersi vermesine kahrolduğumuz için buradayız. Uluslararası hukukun çiğnenmesine, karşı çıktığımız için buradayız. Panzerler, tanklar ve fosfor bombalarına, karadan ve denizden yapılan kuşatmalara, katliamlara dur demek için buradayız. Zulme ve adaletsizliğe karşı direnenlere destek olmak, onların direncini artırmak için buradayız.” dedi.

“Kahrolsun siyonist katillere, kahrolsun katliamlara sessiz kalanlara, kahrolsun batı emperyalizmi”

Konuşmanın devamında Arslan, şu ifadelere yer verdi: “Bugün Filistin’de ekmek yok, su yok, elektrik yok, ilaç yok Filistin’de artık nefes alacak hava yok. Filistin’de bombalar, silahlar, işgal, soğuk ve ölüm var. Kan ve gözyaşı var. Ana kucağında olması gerekirken, daha yaşına bile girmeden kara toprağa düşen çocuklar var. Terör devleti siyonist israil soykırıma devam ediyor. Gazze’de sadece Filistinliler değil insanlık ölüyor. Siyonist devlet, Hitleri bile aratmayacak şekilde katliam yapıyor. İbadet eden, namaza duran Müslümanlara plastik mermilerle, gaz bombalarıyla saldırıyor. Buradan bir kez daha güçlü bir şekilde haykırıyoruz: Kahrolsun siyonist katillere, kahrolsun katliamlara sessiz kalanlara, kahrolsun batı emperyalizmi.” 

“Yazıklar olsun, ‘kanlı bir siyaseti’ milyonlarca insanın yaşamından daha değerli görenlere”

Son olarak Filistin’de ki zulüme sessiz kalanlara sert bir tepki gösteren Arslan, “Siyonist israil, bir insanlık suçu işliyor. İnsanlık onurunu katlediliyor. Uluslararası hukuku hiçe sayıyor. İnsanlık, bir akıl ve vicdan tutulması yaşıyor. Aslında israil bunu sistematik bir şekilde yapıyor. Siyonist israil devleti, bütün dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor. Yazıklar olsun, bu katliamlara seyirci kalan uluslararası topluma. Yazıklar olsun, israilin yaptıklarını görmeyip ona arka çıkanlara. Yazıklar olsun, ‘kanlı bir siyaseti’ milyonlarca insanın yaşamından daha değerli görenlere.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ise İHH, TÜGVA, AGD, Cihannüma ve ÖNDER temsilcileri de birer konuşma gerçekleştirdi.

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen tarafından yapılan dua ile miting nihayete erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir