• DOLAR 34.137
  • EURO 38.204
  • ALTIN 2876.248
  • ...
Gazze'de son durum! Siyonistlerden kara harekatı hazırlığı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejim  Lübnan sınırından işgal altındaki topraklara sızmaya çalışan üç Filistinli savaşçının şehit edildiğini açıkladı. 

Siyonist rejim ordusu, Hamas'ın üst düzey komutanlarından  birinin şehit edildiğini iddia etti.  İşgal ordusu Hamas’ın hava sistemleri komutanı Merad Ebu Merad’ı hava bombardımanı sırasında öldürdüğünü iddia etti. 

Siyonist ordu henüz Aksa Tufanı operasyonu kapsamında rehin alınan siyonistlerin yerini tespit edemediklerini açıkladı. 

09: 14 -  Siyonist işgal rejimine ait savaş uçakları ı Gazze'nin güneyindeki Rafah kentine saldırı düzenledi.

-İşgal ordusu,  10.00-16.00 saatleri arasında Gazzelilerin güneye iki ana yol üzerinden güvenli geçişine izin vereceğini duyurdu. 

09:20-  İşgal ordusu Gazze'nin kuzeyindeki El Awda Hastanesi'nin boşaltılması için idaresine sabah 10'a kadar süre verdi. 

Siyonistlerin  tahliye edilmesini istediği El Avde hastanesinin müdürü, “Hastanenin tahliye edilmesini kabul etmiyoruz. Felaket durumuyla karşı karşıyayız.” dedi. 

-İşgal basını ''ABD İsrail’den kara saldırısını ertelemesini istedi'' iddiasında bulundu. 

-Mısır, Rafah sınır kapısını beton bloklarla kapattı.

10:19- El Kassam Tugayları işgal altındaki Sderot'a  füze saldırısı düzenleyeceğini duyurdu.

10:31-  İşgal rejimi Gazze halkının tehciri için verdikleri sürenin dolmasına 6 saat kaldığını açıkladı.

-Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonunda ölen siyonist sayısı 1400'e yükseldi. 

-İşgal uçakları Gazze'deki Aksa Şehitleri hastanesi çevresini bombaladı.

-Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarında 1300 binanın yıkıldığını açıkladı. 

11:54- Kassam Tugayları,  Tel Aviv’e kadar tüm işgal altındaki bölgeleri füzelerle hedef aldı. Siyonist yerleşim bölgelerinde sirenler çalıyor. 

-Siyonistlerin saldırısında şehit olan Filistinlilerin sayısı 2215'e, yaralıların sayısı ise 8714'e yükseldi. Batı Şeria'da ise 54 şehit  ve 1.100'den fazla yaralı var.

13:01- Kassam Tugayları  bir grup savaşçının Han Yunus'un doğusundaki çitten işgal altındaki bölgelere sızarak  3 askeri aracı imha ettiğini bölgede çatışmaların halen devam ettiğini açıkladı. 

-Amerikalı bir yetkili, siyonist rejim ve Mısır'ın, ABD vatandaşlarının Gazze-Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'ndan geçerek Filistin'den ayrılması konusunda anlaştığını açıkladı.

14:00- Siyonistler  kara harekatı için Gazze sınırına sevkiyatını arttırdı. Gazze sınırının kuzey noktasında bulunan Sderot’a hazırlığını arttıran işgalciler bir yanda da sınıra yığınak yapıyor.

Gazzelilerin kuzeyden güneye hareket etmesini isteyen siyonistlere  ait tanklar bir kara harekatı için Gazze sınırında bekliyor. Aynı zamanda kara birlikleri de tank ve zırhlı aracın sevk edildiği noktalarda bekleyişini sürdürüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir