• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Sözde bakanlar Gazze'deki sivillerin nasıl korunacağı sorularını yanıtlamadı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Savunma Bakanı ve Siyonist rejimin sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant, düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

İki bakan toplantının soru-cevap kısmında, Gazzeli sivillerin Siyonist rejimin saldırılarından nasıl korunacağı ve sivillerin tahliye planlarına ilişkin sorular karşısında net cevaplar vermekten kaçındı.

Bir muhabirin, "İsrail karşı saldırısını sürdürürken, Gazze'de sivillerin ölümünün arttığını görüyoruz, belki kara harekatı da olacak. Filistinlilerin ölümünün ahlaki sorumluluğunun kime ait olduğunu düşünüyorsunuz, İsrail, Hamas ya da ikisi birden mi?" sorusuna cevaben ABD savunma bakanı Siyonist rejimin kendini savunmaya hakkı olduğunu ve ABD'nin bunu desteklediğini yineledi.

Siyonist rejimin sözde Savunma Bakanı Gallant da "İsrail'in Gazze'deki sivillerin bölgeyi boşaltmaları ve güneye doğru hareket etmeleri için ilan ettiği 24 saatlik süre konusunda bazı karışıklıklar var. Başlangıçta 24 saatlik bir süre bildirilmişti ve daha sonra İsrail'in bu süreyi değiştirdiğine dair haberler geldi. Başka bir deyişle 24 saatlik süreye sadık kalınmadı. Lütfen özellikle son bir mühlet olmadığını açıklığa kavuşturur musunuz?" sorusuna, İşgal ordusunun "sivilleri asla kasten vurmayacağı" yanıtını verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir