• DOLAR 32.329
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2446.595
  • ...
Midyat'ta Filistin'deki şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Sivil Toplum Platformu tarafından Filistinli şehidler için "Gıyabi cenaze namazı ve dua" temasıyla bir dua program düzenlendi. 

Hacı Kasım Altunkaya Camiinde düzenlenen programda cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılan STK, siyasi parti temsilcileri ve cami cemaati, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü ve Filistinli Müslümanların zaferi için yapılan duaya eşlik etti. 

Konusu "Zulüm ile abad olunmaz" olan ve israilin vahşetine dikkat çeken Cuma Hutbesi Arapça,Türkçe ve Kürtçe olarak okundu . 
 
Namazın ardından gıyabi cenaze namazı için saf tutan halk, yapılan duaya amin diyerek şehidler için rahmet diledi. 
 
Cami çıkışında Valiliğin yasak kararı nedeniyle basın açıklaması yapılmazken, İLKHA muhabirine konuşan bazı STK ve siyasi parti temsilcileri, Gazze'deki zulmün bir an önce durdurulması gerektiği çağrısında bulundu. 

"Siyonistleri durdurmak için askeri ve ekonomik bir güç oluşturulması gerekir"  

İsa Altunkaynak

HÜDA PAR İlçe Başkanı İsa Altunkaynak,"Tarih boyunca 'ben-i israil' (israiloğulları) diye tarif edilen israil kavmi, İslami ve tevhidi düşünceye karşı sürekli mücadele halinde olmuştur. Özellikle 1947 yılından sonra İslami mücadelenin önünü almak ve Tevhid bilincine sahip olan Müslümanları katletmek için sistematik bir şekilde mücadeleye girişmişlerdir. Özellikle son 16 yıldan bu yana azami derecede bir baskı uygulamakta ve özellikle çocuklarımızı gençlerimizi bacılarımızı katletmekte ve bunu da emperyalist güçlerin maddi ve silah gücünden almaktadırlar. Bunun önünü almak için yapılması gereken İslam İş birliği Teşkilatı'nın (İİT) bir araya gelerek askeri ve ekonomik bir güç oluşturmasıdır. Aksi takdirde ekonomi ve askeri güç olarak bir araya gelmediği zaman bunların duracağı yoktur. Kudüs davası normal bir toprak parçası davası değildir. Akidevi bir davadır. Bu konuda Müslümanların el birliği içerisinde hareket etmesinde fayda görüyoruz." diye konuştu.  

"İşgalcilerle anladıkları dille onlarla konuşmak lazımdır" 

Nureddin Ayyıldız

Azim Der Başkanı Nureddin Ayyıldız, "Kudüs davası bizim kanayan yaramızdır. Yani bu yüz yıllardır bizim Müslümanlar olarak özellikle fethettiğimiz, özgürleştirdiğimiz bir Kudüs'ü bu isiyonist çete işgal etmiş ve oradaki bütün kardeşlerimizin canına, malına yani her şeyine kıymıştır. Anladıkları dil ile onlarla konuşmak lazımdır. Elbette dua ediyoruz, içimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Elimizden sadece şu anda dua etmek geliyor. Ama bunların bir an önce bertaraf edilmesi lazım. Bunlara anladıkları dilden ders vermek lazım. İnşallah orada kardeşlerimiz bizim adımıza mücadele ediyorlar. Ölenler hepsi şehittir. Kalan yaralılara Allah şifalar versin. Yani gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Rabbim yardımcıları olsun, dualarımız, kalbimiz, mücadelemiz, her şeyimiz onlarla birliktedir. Allah onlardan razı olsun. Bizim adımıza bizim mukaddes haklarımıza sahip çıkıyorlar." dedi  

"Yüreğimizle, canımızla, kanımızla, malımızla, her şeyimizle Filistin'in yanındayız" 


Hikmet Demir

Diyanet-Sen Midyat yetkililerinden Hikmet Demir, "siyonistleri kınıyor ve lanetliyoruz. işgalci çete her zaman Müslüman kardeşlerimize zulmediyor, Müslüman kardeşlerimizi her zaman bombalıyor. Kadın, çoluk çocuk demeden, ihtiyar demeden herkesi öldürüyor. Biz burada Filistin'in yanındayız. Yüreğimizle, canımızla, kanımızla, malımızla, her şeyimizle Filistin'in yanındayız. Biz Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Kahrolsun israil,kahrolsun Amerika, kahrolsun Müslümanlara zulmeden bütün kafirler. Gerçekten şu anda Gazze şehri abluka altındadır, top atışları altındadır. Tank top ellerine ne geliyorsa savaş uçaklarıyla bombalıyorlar. Allah-u Teâlâ onları kahreylesin. Allah-u Teâlâ onları yerin dibine batırsın. Allah-u Teâlâ, onları tahrip perişan eylesin. Şu anda ne yapmalıyız? Bizler Müslümanlar olarak öncelikle dua etmeliyiz ve benim kişisel fikrim hepimiz Filistin'e, Gazze'ye sahip çıkmalıyız. İster canımızla ister kanımızla ister de her ne olursa olsun onunla onlara sahip çıkmalıyız. Çünkü onlar bizim kardeşlerimiz. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyurmuşlardır, 'Müslüman Müslüman'ın kardeşidir, ona zulmetmez, ona zulüm gelmesine de asla seyirci kalmaz.' Onun için bizler de seyirci kalmamalıyız. Filistinlilere sahip çıkmalıyız. Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Ve gerçekten bugün bizlere çok ihtiyaçları var. Onların ne elektrikleri ne suları ne de yiyecekleri kaldı. Onları ablukaya almışlar ve maalesef onları çok zor bir duruma düşürmüşler. Onlara her açıdan maddi olsun, manevi olsun. Her açıdan Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Bütün Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum, gelin hep beraber Filistinlilere sahip çıkalım. Allah Teâlâ hepinizden razı olsun inşallah." diye konuştu. 
 

"Kimileri bu alçakları masum gösteriyor"

Tevfik Acar

Emekli İmam-Hatip ve Din Bir-Sen Midyat Temsilcisi Molla Tevfik Acar ise, "siyonistler ve tüm işbirlikçilerini lanetliyoruz. Bunlar bir olmuş ve Filistinli kardeşlerimize saldırıyorlar. Ayrıca kimileri bu alçakları masum gösteriyor. Yalan haberlerle propaganda yapıyorlar. Bu tür yalan haberlere inanmamak lazım. Fasıkların yanlış bilgilerine aldanmamak lazım. Tüm Müslüman ülkeler birlik olmalı. Tüm sıkıntımız budur. Artık onlarda örgüt nitelemesi yapıyorlar. Bu çok ayıp bir şeydir. Nasıl böyle şeyler söylüyorlar anlayamıyoruz. Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Sınırları açsınlar, tüm Müslümanlar gider yok eder israili." şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir