• DOLAR 32.283
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2447.004
  • ...
Palu halkı: Batıların işgal rejimine verdiği destek gibi İslam ülkeleri de Filistin'e destek vermelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terzilik yapan Osman Zenginoğlu, Filistin'de yaşanan katliamı değerlendirerek, dilde sözün kalemde mürekkebin bittiği bir aşamada bulunduklarını ve Gazze'de büyük bir katliamın yaşandığını bunun suçlusunun işgalci siyonist rejim, Amerika, İngiltere, Almanya yani küfür ehli olduğunu belirtti.

"Halbuki orada bir avuç Müslüman Amerika'yı yendi, İngiltere'yi yendi, Fransa'yı yendi, Almanya'yı yendi ve israili yendi"

Zenginoğlu sözlerinin devamında, "Kanaatimce biz Müslümanlar da o küfür ehli kadar suçluyuz. Çünkü onların yardımına koşmuyoruz. Halbuki nesep kardeşliği mi yoksa din kardeşliği mi diye sorarsak din kardeşliği nesepten üstündür. Biz o kardeşlerimize bir yardım eli göndermiyoruz. Dünya Müslüman ülkeleri de bu konuda sessiz, ses çıkaranlar da çok cılız ses çıkarıyorlar. Amerika uçak gemisi gönderdi, ikincisini göndereceğini söylüyor. İngiltere göndereceğini söylüyor. Fransa göndereceğini söylüyor. Almanya hakeza öyle söylüyor. İşte Rusya Ukrayna savaşı var. Ukrayna savaş altında olmasına rağmen açık açık israile destek vereceğini söylüyor. Ama biz Müslüman ülkeler sadece savaşın durdurulmasını, işte oradaki ablukanın kaldırılmasını, insani yardıma yol verilmesine dair açıklamalar yapıyorlar. Bu Müslümanın şerefine yakışmaz. Halbuki orada bir avuç Müslüman Amerika'yı yendi, İngiltere'yi yendi, Fransa'yı yendi, Almanya'yı yendi ve israili yendi, yerle yeksan etti. Ümmetin şerefini kurtardı. Bu Müslümanlar bu kadar azken bunu yapıyorlarsa bu kadar Müslüman bir araya gelirse neleri yapmaz, neleri başarmaz ki. Biz bunları İslam tarihinden Peygamber döneminden biliyoruz, Mekke'de 3 yıl boykot edilen Müslümanları biliyoruz. Medine'de Hendek Savaşı'nda Müslümanları çepeçevre saran küffarı biliyoruz. Allah'a dayanırsan Allah yardımını gönderir." dedi.

Emekli vatandaşlardan Bayram Saçkeser, Konya kadar bir toprak parçasına sahip olan israilin dünyaya hükmettiğini, artık İslam'ın temsil edildiği bir İslam ülkesinin de doğru dürüst kalmadığını, bu yüzden Filistin'de Müslümanın parasıyla ve silahıyla Müslümanların katledildiğini belirtti.

"Yahudilerin mallarını bize veriyorlar. Biz de parasını onlara veriyoruz ve o paralarla bizi vuruyorlar"

Bayram Saçkeser

Saçkeser sözlerinin devamında, "Arap Devletleri, Müslüman devletler nerede hepsi Amerikan uşağı olmuş durumdadırlar. Hiçbir yöneticide İslami düşünce kalmamış. Yahudilerin mallarını bize veriyorlar. Biz de parasını onlara veriyoruz ve o paralarla bizi vuruyorlar. Amerikan Dışişleri akşam konuşma yapıyor diyor ki 'Ben Yahudi'yim ve israili desteklemek zorundayım.' Müslümanlar nerede? Biz de Müslümanız ama elimizi kulağımızın üzerine koymuş yatıyoruz." dedi.

Yeşilbayır Köy Muhtarı Necati Karabulut, Filistin'de şehit olan Müslümanların ahirette mükafatını alacaklarını ama biz Müslümanlardan hiçbir tepkinin olmadığını ve mücahitlerin yalnız bırakıldığı için zalim bir avuç israilin bundan cesaret alarak Filistinlilere saldırdığını belirtti. 

"Mücahitleri biz yalnız bırakıldığı için zalim bir avuç israil bundan cesaret alarak Filistinlilere saldırıyor"

Yeşilbayır Köy Muhtarı Necati Karabulut

Muhtar Karabulut, "Müslümanlara Filistinli kardeşlerine sahip çıkmıyor. İlk günden beri israile ABD, İngiltere, Almanya destek veriyor. Filistinlilerin tankı, topu, uçağı yok. Adamlar orda sapanla savaş yapıyor. Bu Müslümanlar neyi bekliyor. Allah ABD ve israili kahretsin. Müslüman kardeşlerimize güç kuvvet versin." dedi. 

Sigorta İşletmecisi Hacı Bahçeci yaşananın İslam küfür savaşı olduğunu ama İslam ülkelerinin bir avuç işgalci siyonistin yaptığı bu zulme seyirci kaldığını, bir an önce İslam ülkelerinin bu konuda birleşmesi ve tüm olanakları ile bu zulme dur demeleri gerektiğini belirtti.

Cumali Öztürk ise bir buçuk milyar Müslüman'ın olduğunu ama yaşananlara karşı topyekûn ayaklanmaları gerektiğini çünkü Gazze'de yaşanan tam bir abluka olduğunu su, yiyecek ve enerjilerinin kesildiğini belirterek Müslümanları bir olmaya çağırdı.

Palu Esnaflarından Ali Rıza Taş, savaşında bir hukukunun olduğunu, çocuk, kadın demeden israilin herkesi katlettiğini, Müslümanların bu zulme karşı bir olmaya davet etti.

Çay ocağı işletmecisi Mehmet Öztürk, Müslümanları israil mallarını boykot yapmaya, konsoloslukları ülkeden kovmaya davet etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir