• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Filistinli yaşıtları için konuşan çocuklar: Yaşları bizim kadar ama yürekleri hepimizinkinden büyük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfalı çocuklar, Kudüs denilince akıllarına direnişin geldiğini belirterek Filistinli çocuklar için dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Kudüs'te siyonistlerin Müslümanlara işkence yaptıklarını belirten çocuklar, Filistin ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

"Yaşları bizim kadar ama yürekleri hepimizinkinden büyük"

Muhammet Faruk Ünel

Filistinli çocukların canlarıyla ve tüm güçleriyle mücadele ettiğini söyleyen Muhammet Faruk Ünel, "Kudüs deyince aklıma direniş geliyor, direnişte Müslüman kardeşlerimizin çektiği sıkıntılar geliyor. Siyonist rejimin açtığı savaşlar ve Filistinli Müslümanların çektiği zorluklar aklıma geliyor. Etkinlikler düzenlemek bence yeterli değildir, Filistinli çocuklar canlarıyla, mallarıyla ve bütün güçleriyle mücadele ediyor. Yaşları bizim kadar ama yürekleri hepimizinkinden büyük." dedi.

"Dinlerini yaşamak için canlarından ve hayatlarından oluyorlar"

Elif Naz Çetin

Kudüs'te Müslümanlara işkence ve baskılar yapıldığını dile getiren Elif Naz Çetin, "Kudüs deyince aklıma Müslümanlar geliyor orada yaşanan işkenceler ve siyonistlerin baskısı geliyor. Kudüs'te işkenceler yapılıyor Müslümanlar sırf dinlerini yaşamak için canlarından ve hayatlarından oluyorlar. Etkinlikler düzenlemeliyiz ve bu şekilde etkinliklerin çoğalması, siyonist rejime buradan kahrolun mesajının yollanması gerekiyor. Dua etmeliyiz, bol bol Kur'an okumalıyız ve fetih suresi okumalıyız." şeklinde konuştu.

Kudüs'ün ilk mescidimiz olduğunu belirten Dilara Eslem Evyapan, "Kudüs deyince bizim ilk mescidimiz aklımıza geliyor, Kudüs'te bir sürü Müslüman kardeşimiz var siyonistler orada Müslüman kardeşlerimize işkence yapıyor. Siyonistlerin zaten toprakları var niye Kudüs'ün topraklarına geliyorlar? Kudüs için dua edelim ve harçlıklarımızı verelim, oradaki kardeşlerimize yardım edelim." diye konuştu.

Seher İdem, "Müslümanlara yapılanları kabul etmiyoruz, topladığımız harçlıklarımızı onlara göndermeliyiz. Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız." diyerek dua temennisinde bulundu.

"Müslümanların destek olması gerekiyor"

Merve Rana Evyapan

Kudüs'teki Müslüman kardeşlerinin zulüm altında olduğunu ifade eden Merve Rana Evyapan, "Kudüs bizim için çok önemli! Kudüs'te bizim Müslüman kardeşlerimiz zulüm altında. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz için hep beraber dua etmemiz gerekiyor ve tüm Müslümanların destek olması gerekiyor, elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Müslüman ülkelerin birlik halinde Müslümanlara destek olması gerekiyor." dedi.

Nida Nur Baydilli

Kudüs direnişini desteklediklerini dile getiren Nida Nur Baydilli, "Kudüs deyince aklıma Kudüs'te olan savaş ve siyonistlerin saldırıları geliyor. Kudüs Müslüman bir ülke. Oradaki kardeşlerimize dua ederim, onlara silah ve para desteğinde bulunmak isterim." diye ekledi.

Muhammet Münir Baytar

Kudüs deyince aklına Peygamber Efendimiz öncülüğünde miraçta kılınan namazın geldiğini belirten Muhammet Münir Baytar, "Kudüs deyince aklıma Hazreti İbrahim, Peygamber Efendimiz ve diğer peygamberlerin orada namaz kıldığı geliyor. Savaşla ilgili şunları söylemeliyim, HAMAS hak olan tarafı tutuyor siyonistlerde batıl olan tarafı tuttuğu için biz HAMAS'a sonuna kadar destek veriyoruz ve vereceğiz." diye konuştu.

Musap Debeş ise, "Siyonist rejim Kudüs'ü almak için Filistin'e geliyorlar, Kudüs için Müslümanların yardım etmesi ve dua etmesi gerekiyor. Ülke olarak ordumuzu oraya götürüp yardım etmemiz gerekiyor." dedi.

"Kudüs Müslümanlarındır orada yapılan zulümleri kabul etmiyoruz"

Amine Durmaz

Bu davada Filistin'e hak verdiğini belirten Amine Durmaz, "Kudüs diyince aklıma Filistin geliyor, Filistin'deki çocuklar geliyor, Müslümanlara yapılan zulüm geliyor, siyonist rejimin yaptığı kötülükler aklıma geliyor. Bu davada Filistin'e hak veriyorum, Filistin güzel bir yer ve siyonistlerin oradan kovulmasını istiyorum. Kudüs Müslümanlarındır orada yapılan zulümleri kabul etmiyoruz. Bizim de destek olup dua etmemiz lazım, Kur-an okumamız lazım ve bağışlar yapmamız lazım. Müslüman ülkeler olarak onlara destek olmamız lazım." diye ekledi.

"İnşallah galip geleceğiz"

Bilal Demir

Müslüman bir ülke olarak Filistin'deki Müslümanlara destek çıkmamız gerektiğini dile getiren Bilal Demir, "Kudüs'te olanlar zulümdür Müslümanlara zulüm yapılıyor, Müslüman bir ülke olarak oradaki Müslümanlara destek olmamız lazım. Aksa tufanını destekliyoruz İnşallah galip geleceğiz Kudüs kurtulacaktır İnşallah. İslam ülkelerinin birleşip siyonist rejimi yok etmeli İnşallah galip geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Esma Sarıkuş ile bir çocuk ise, "Kudüs deyince aklıma 3 şey geliyor Cami, Müslümanlar ve Kudüs. Zalimler için yaşasın cehennem." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir