• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Somali`de eğitim seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Somali hükümeti, "Okula git" adıyla başlatılan eğitim kampanyası çerçevesinde 1 milyon çocuğa ücretsiz eğitim imkanı sunmaya hazırlanıyor.

Kampanya başkent Mogadişu`da düzenlenen bir törenle başlatıldı. Törende konuşan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, kampanyanın son derece önemli olduğunu ve doğru bir zamanda başlatıldığını belirterek, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen çocuklara yardım eli uzatacaklarını vurguladı. 

Mahmud, Somali hükümetinin başlattığı kampanyayı başta UNICEF olmak üzere Arap Birliği ve Avrupa Birliği gibi uluslararası kurum ve kuruluşların da finanse ettiğini söyledi.

Somali`deki UNICEF Temsilcisi İskender Han, kampanyanın ümit vaadettiğini ve belirlenen hedeflere ulaşılmasının mümkün olduğunu belirtti.

"Somali`de geleceğin anahtarı eğitim. Bu ülkenin istikrar ve güvenliğine en fazla katkıyı eğitimli gençler sunacak" ifadelerini kullanan Han, Somali`de her 10 çocuğun 6`sının eğitim imkanı bulamadığını ve projenin aydın, bilinçli bir nesil yetiştirmeyi hedeflediğini kaydetti.

İskender Han, söz konusu kampanyadan fakir ve sığınmacı ailelerin çocuklarının da yararlanacağı bilgisini verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir