• DOLAR 32.218
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2427.762
  • ...
Afganistan'daki deprem bölgesinde şiddetli fırtına
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deprem çadırları ve tüm hizmet alanlarını etkileyen şiddetli fırtına nedeniyle bölgedeki yardım çalışmaları durduruldu.

Depremzedelere yerinde yapılan yardım çalışmaları aksadığı için 256 aile bölgeden alınarak Herat'taki başka bir kampa nakledildi.

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü saat 11.00 dolaylarında merkez üssü Zinde Jan olan 6,3 ve sonrasında meydana gelen artçı depremlerin ardından çarşamba günü de aynı bölge 6,3 büyüklüğünde yeni bir depremle daha sarsıldı.

Afganistan Kızılayı (ARCS) tarafından harabeye dönen köylerde yardım faaliyetleri devam ederken, bugün de şiddetli bir fırtına meydana geldi.

Afganistan Kızılayı'nın o bölgede kurduğu tüm hizmet alanları ve çadırlar şiddetli fırtınada harap olurken, insani yardım malzemeleri de hasar gördü. Yaşanan yeni felaket nedeniyle deprem mağdurlarına yönelik çalışmalar durduruldu.

Fırtına sonucunda yardım çalışması yürüten çok sayıda görevli personelin de yaralandığı bildirildi.

Afganistan Kızılayı çalışanları, insanların daha fazla zarar görmesini önlemek amacıyla 256 aileyi Naib Rafi ilçesinden Herat vilayetindeki Babaji kampına nakletti.

Afganistan Kızılayı'nın yönetim kadrosu, bu vahim durumu yönetmek için batı bölgesinin merkezinde acil bir toplantı düzenledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir