• DOLAR 32.723
  • EURO 35.271
  • ALTIN 2450.38
  • ...
Van'da Filistin için dua programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yukarı Norşin Camiinde bir araya gelen Peygamber Sevdalıları, yatsı namazının ardından ellerini siyonist işgal rejiminin saldırısı altındaki Filistinli Müslümanlar için semaya kaldırdı.

Fetih suresinin okunmasıyla başlayan dua etkinliği Van Peygamber Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Faruk Çevik’in yaptığı konuşma ile devam etti.

"Bizler kazanacağız, Kudüs’ü sevenler kazanacak"

Van Peygamber Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Faruk Çevik

Kudüs’ün Selahaddin-i Eyyubi tarafından fethedildiği gibi tekrar fethedileceğini belirten Çevik, "Yusuf, Allah’ın izniyle ümmetin bütün ihtilaflarına rağmen, ayrılıklarına rağmen Kudüs diyordu. Kudüs’ü fethedeceğiz, Kudüs’e gideceğiz diyordu ve Allah nasip etmişti. Allah Allah sesleriyle Kudüs fethedilmişti. O Yusuf, Selahaddin-i Eyyubi olmuştu, dini kurtarmıştı, dini salaha erdirmişti, Kudüs’ü salaha erdirmişti. Herkes umutsuzluk içinde ölürken, herkes umutsuzluğun kollarında karanlığa mahkûmken bizim Yusuf’umuz, bizim Selahaddin’imiz o kuyudan çıkmayı başarmıştı. Allah’ın ipine sımsıkı sarılmış, Müslümanları birleştirmişti. Ordusunda Kürt vardı, Türk vardı, Çerkes vardı, Arap vardı, ümmet vardı. Ve Kudüs fethedilmişti. Selahaddin şarkın en sevgili sultanı olmuştu. Hepimizin umuda ihtiyacı var ve umutluyuz. Uyanıyoruz Kudüs aklımızda, yatıyoruz Kudüs rüyamızda, uyanıyoruz hayalimizde. Çocuklarımıza o hikâyeleri anlatıyoruz. Ubeyde bin Cerrah’ları, Selahaddin-i Kurdi’leri, Nureddin Zengi’leri, Yavuz Sultan Selim’leri anlatıyoruz. Diyoruz ki; Kudüs fethedilecek, Allah’ın izniyle fethedilecek. Kudüs, Müslümanların eliyle o kanlı siyonizmden bir daha kurtulacak ve İslam bayrağı o surlarda dalgalanacaktır. Bizler kazanacağız, Kudüs’ü sevenler kazanacak, Kudüs’ü hesabına katanlar kazanacak. Kudüs’ü akşam yemeği kadar önemsemeyenler kaybedecek. Biz Selahaddin’in torunları olarak dedemizin huzuruna alnı ak yüzü pak olarak çıkacağız inşallah. Biz Resulullah’ın huzuruna; Ey Allah’ın Resulü, bizler Selahaddin’in torunları olarak, Nureddin Zengi’nin torunları olarak, Yavuz Sultan Selim’in torunları olarak bugün İslam için, Kudüs için yatmadık. Kendimize sıkıntı yaptık, gönlümüzde sıkıntı vardı, akşam yatamıyorduk. Kardeşlerimiz paramparça olurken, çocuklar paramparça olurken, biz bu acıların hepsini yüreğimizde taşıdık. Ya Rabbi şahit ol, bu cemaat yüreğinde taşıyor, hocalarımız yüreğinde taşıyor, Müslümanlar yüreğinde taşıyor. Münafıklara aldanmayalım, iki yüzlü hainlere hiç aldanmayalım. Allah’ın yardımı inananlarla beraberdir, eğer inanıyorsanız galip gelecek sizsiniz. Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa ondan sonraki gün Allah Kudüs’ü size nasip edecektir, sizin torunlarınıza nasip edecektir, sizin çocuklarınıza nasip edecektir inşallah." şeklinde konuştu.

Kılınan yatsı namazının ardından gözyaşları arasında Mescid-i Aksa'nın, Filistin topraklarının özgürlüğüne kavuşması, HAMAS'ın operasyonlarının zaferle sonuçlanması için dua edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir