• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Sabah namazında eller Filistin için duaya kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir haftadır Gazze'yi bombardıman altında tutarak yüzlerce Gazzeliyi bebek, çocuk, kadın demeden bombalarla katleden işgalci terörist şebekeye tepkiler devam ediyor. 

Mardin'in Midyat ilçesinde sabah namazında buluşan halk, namaz sonrası yapılan duaya âmin diyerek Filistinlilere desteklerini gösterdi.  

Midyat Müftülüğünce tüm camilerde yapılan, sabah namazında Kudüs ve mazlumlar için dua programları kapsamında Hacı Hasan Gündüz Camii'nde program tertip edildi. 

Namaz öncesi şehitlerin ruhları için Kur'an-ı Kerim okundu. Namazın ardından Midyat Müftüsü Ergün Bulunmaz, Gazzeli Müslümanların mücadelesinin önemine dikkat çeken bir vaaz verdi.

Bulunmaz vaazında, Müslümanlar olarak Kudüs'e ve Kudüs davasına sahip çıkan, bu uğurda can veren Müslümanlara destek olunmasının akidevi bir görev olduğuna vurgu yaptı.  

Vaazının ardından Müftü Bulunmaz'ın Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması, Gazzeli mücahitlerin muzaffer olması için yaptığı dua ile program sona erdi. 

Cami çıkışı İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar da duygularını paylaşarak tüm Müslümanları Filistin davasına sahip ve destek çıkma çağrısı yaptı.  

"İslam'ın ve Müslümanların izzetini koruyan aziz kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek adına bir araya geldik" 

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, devletlerin artık bu konuda devreye girmesi gerektiğine dikkat çekti.

Altunkaynak, "Filistinli kardeşlerimizle fiili olarak yanlarında bulunamadığımız bir zaman diliminde en azından dualarımızla bir araya gelmek dualarımızla onları desteklemek için camideki sabah namazı programına geldik. Allah-u Teâlâ Ayet-i Kerime'sinde,'...Eğer sizin duanız (davanız, takvanız) olmasaydı, Rabbim size ne diye değer versindi?' diye buyurmaktadır. Bu vesileyle imkanlar ölçüsünde, kim ne yapabiliyorsa, elini taşın altına koyup İslam'ın ve Müslümanların izzetini koruyan aziz kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek adına bir araya geldik. Burada, özellikle ülkeler ve milletler bazında el atılması gerektiği kanaatindeyiz. Bu zalim ve müstekbir güç 16 yıldan beri özellikle Müslümanların çocuklarını, kadınlarını, gençlerini katletmekte ve topraklarını gasp etmiş durumdadır. Bu durumda özellikle devletler bazında el atılması lazım. Ekonomik ve siyasi olarak bütün Müslümanların güç birliği yapmaları gerektiğine inanıyoruz. Bunun için herkesi Filistin konusunda duyarlı olmaya, destek çıkmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.  

"Midyat halkı olarak Filistin halkının haklı davasının yanındayız" 

Üzerlerine düşen her türlü gayreti sarf edeceklerinin altını çizen Abdurrahim Kaplan, ise Filistin halkının haklı davasının yanında olduklarına vurgu yaptı.

Kaplan, "israilin Gazze halkına yönelik şiddeti lanetliyoruz. Filistin halkının haklı davasının yanındayız. Midyat halkı olarak Gazze halkına desteğimizi ifade etmek için sabah namazında duada buluştuk. Midyat halkının bu konudaki desteği, teveccühü bizleri mutlu etti. Rabbim inşallah Gazze halkını, Filistin halkını, Kudüs davasını muzaffer kılacak ve bizler de bu yolun yolcusu olarak üzerimize düşen her türlü gayreti sarf edeceğiz." dedi. 

"Onların o duygularını yaşamamız lazım, empati kurmamız lazım" 

Hasan Çelik, "Güzel bir ibadet vesilesi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Müslümanlık duyarlılık inancıdır, duyarlılık dinidir, hepimizin duyarlı olması lazım. Gerek camide gerek evlerimizde ve olduğumuz her yerde, bir lahza da olsa Filistin'deki, Gazze'deki kardeşlerimizi unutmamamız lazım. Her zaman aynı şuurla, aynı bilinçle, aynı duyguyla hareket edip kardeşlerimizi unutmayacağız. Dua edeceğiz, ortak olacağız. Onların o duygularını yaşamamız lazım. Empati kurmamız lazım. Allah muhafaza bizim de başımıza bu olay gelebilirdi. Onun için sürekli bu duygu ve düşünceyle hareket edip kardeşlerimizi unutmamamız lazım. Elimizden maddi bir şey geliyorsa yardım edeceğiz, maddi gücümüz yoksa dualarımızı edeceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız inşallah." ifadelerini kullandı. 

"Filistin davasına maddi ve manevi destek vermeliyiz"

İdris Iraz ise "Bugün Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimiz için bir araya gelerek, sabah namazında duada buluştuk. Selam İzzeddin el-Kassam'a ve HAMAS'a olsun. Rabbim onların yardımcısı olsun, zafer ihsan etsin. Biz de elimizden geleni yapmalıyız. Maddi ve manevi destek vermeliyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir