• DOLAR 32.274
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2407.517
  • ...
Akdeniz meyve sineğiyle mücadele için üreticilere akülü sırt pompası dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akdeniz meyve sineği ile entegre mücadele kapsamında en son çare olarak kimyasal mücadele uygulanıyor. Uygulanan kimyasal mücadelenin ise mutlaka zehirli yem kısmi dal uygulaması şeklinde yapılması isteniyor.

Daha önce zehirli yem kısmi dal ilaçlama uygulamasında kullanılmak üzere zirai ilaç ve fruktoz şurubu dağıtımı yapılan Çukurovalı narenciye üreticilerine bu kez de zehirli yem kısmi dal uygulamasında kullanılmak üzere akülü sırt pompası dağıtımı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, üreticilerin bahçelerine zarar gelmemesi için her zaman yanlarında olduklarını ve bundan sonra da olacaklarını belirtti.

Kökçüoğlu, müdürlükte düzenlenen dağıtım töreninde, narenciye denilince akla Akdeniz meyve sineğinin geldiğini belirtti.

Müdürlük olarak bu mücadelede yol gösterici olacaklarını kaydeden Kökçüoğlu, "Her üreticinin bahçesi kendi evladı gibidir. Bahçesine zarar gelsin istemez. Üreticilerimiz vatanı savunan asker gibidir. Üretim yapmazsa, toplum gıda bulamazsa vatan savunmasının bir parçası eksik kalır. O sebeple bizler üreticilerimizin her zaman yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üreticilere akülü sırt pompaları dağıtıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir