• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Aliyev ile Putin Bişkek'te bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kırgızistan’ın başkenti Bişkek'te bir araya geldi.

“Elbette burada bir numaralı sorunun Karabağ çevresindeki durum olduğu açıkça belirtilmelidir. Yeterince geniş başka gündemlerimiz de var” diyen Putin, Aliyev’e geniş kapsamlı ve baş başa görüşme gerçekleştirme teklifinde bulunarak, “İlk olarak meslektaşlarımıza fikirlerini ifade etmelerini, konuşmalarını sağlayabiliriz. Daha sonra baş başa bir kez görüşelim ve konuşalım. Hassas konular da dâhil olmak üzere tüm konuları detaylı bir şekilde konuşalım” dedi.

Görüşmede bir açıklama yapan Aliyev, “Sizin de belirttiğiniz gibi, son zamanlarda konuşuyorduk. Kırgızistan'a yapılan devlet ziyareti çerçevesinde buluşmak için zaman ayırmanız sevindiricidir. Aslında birçok sorun var. Bence teklifiniz oldukça mantıklı. Meslektaşlarımızla ikili gündem hakkında konuşacağız, ancak konuşacak birçok konumuz da var. Bu yılın sonuçları, hem ticaret cirosu, endüstriyel işbirliği hem de ulaştırma alanındaki işbirliği açısından oldukça iyi. Birçok proje var. Ardından bölgesel konulara ve güvenlik konularına geçiyoruz. Görüşme için tekrar teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir