• DOLAR 32.708
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2451.587
  • ...
Elazığ’da 110 bin dekar alanda üzüm hasadı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ merkeze bağlı Yurtbaşı Beldesinde üzüm festivali düzenlenerek bağ bozumu başladı.

Düzenlenen festivale Elazığ Valisi Ömer Toraman, İl tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, üzüm üreticileri ve belde halkı katıldı.

Programda konuşan Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Elazığ’da 110 bin dekar alanda üzüm üretiminin yapıldığını ve bu yıl yaklaşık 90 bin tonluk bir üretim beklentileri olduğunu ifade etti.

Kılıç, "Coğrafya kaderdir. Tarımla kültür birliktedir. Bugün festivalini yaptığımız üzümler mineral bakımından zengin besin kaynağıdır. Taze olarak tükettiğimiz gibi sirke, pekmez, orcik ve pestil olarakda tüketebiliyoruz.  İlimiz coğrafi ve iklimsel yapısı bakımından üzüm yetiştiriciliğinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Elazığ’da yaklaşık 110 bin dekar arazide 90 bin ton civarında üzüm üretimi yapılıyor." şeklinde konuştu.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, bu tür programlara katılarak üreticinin sevincini paylaştıklarını kaydetti.

Toraman, "Çiftçimizin emeğinin karşılığını aldığı bayram günleridir bu günler. Elazığ’da tarım alanında önceki yıllara göre ciddi bir artış var. Tarımsal üretimin artmasıyla inşallah önce Elazığ sonra Türkiye kendi kendine yeten bir hale gelecek. Dünyadaki gelişmeler bize şunu gösterdi tarımsal üretim stratejik üretimdir. Sanayi üretiminden geri kalır yanı yok. Yeri geldiğinde paranız olsa dahi buğdayı alamıyorsunuz. Ukrayna-Rusya savaşında bunu gördük." dedi.

Program, vatandaşlara üzüm dağıtılmasıyla son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir