• DOLAR 34.199
  • EURO 37.978
  • ALTIN 2913.34
  • ...
Kosova: Sırpların halkımıza yönelik şiddetli saldırı riski artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Kurti, ülkenin kuzeyinde bir polis memurunun hayatını kaybetmesine neden olan ve silahlı Sırp grubun gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, güvenlik ve istihbarat kurumlarının yakın zamanda Sırbistan’ın suç gruplarının şiddetli saldırı düzenleme riskini araştırdığını belirterek, "Milan Radoicic'in gözaltına alınmasının üzerinden 24 saatten az bir süre sonra serbest bırakılması, yeniden toplanma ve intikam potansiyelinin kanıtı ve sinyalidir çünkü 24 Eylül'de resmi ve askeri açıdan Belgrad başarısız oldu." dedi.

Kurti, "Sırbistan'ın mevcut rejimi, dünya görüşü, hedefleri, davranışları, yöntemleri ve eylemleri açısından daha önce hiçbir zaman (eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Slobodan) Miloseviç'in Sırbistan'ına bugün olduğundan daha fazla benzememişti." açıklamasını yaptı.

Sırbistan'ın, Kosova polisini suçlayıp Kosovalı Sırplar üzerinde baskıcı bir güç olarak göstermeyi amaçladığını kaydeden Kurti, "Başarısız oldular ve bu da onları çok çaresiz bıraktı. Sırp devletinin en az dört katmanının, yani Cumhurbaşkanlığı, İstihbarat Teşkilatı, Savunma Bakanlığı ve Sırp Ordusunun, Banjska köyündeki terörist saldırısına katılımını dünyanın gözü önünde belgelemek, diğer istikrarsızlaştırıcı senaryolar için ek bir motivasyon kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

Kurti, ayrıca Kosovalı Sırplara, gelecek günler, haftalar ve aylarda düzenlenebilecek kötü niyetli şiddet eylemlerine karşı dikkatli ve kontrollü olmaları, kişilerin şüpheli davranışlarını Kosova polisine bildirmeleri çağrısı yaptı. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir