• DOLAR 32.212
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2471.762
  • ...
FKA Yönetim Kurulu toplantısı Elazığ’da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıya Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Genel Meclis Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Dönem Başkanı Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu şunları söyledi:

Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2023 Yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Elazığ da bir aradayız. Toplantımızın başında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ajansımızın faaliyet alanı olan Bingöl, Malatya ve Tunceli illerimize yeni valilerimiz atandı. Bingöl Valisi olarak atanan Sayın Ahmet Hamdi Usta ve Malatya Valisi olarak atanan Sayın Ersin Yazıcı'ya hoş geldin diyor yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Daha önce bölge illerimiz olan Malatya'da görev yapan Valimiz Sayın Hulusi Şahin, Bingöl'de görev yapan Valimiz Sayın Kadir Ekinci ve Tunceli ilimizde görev yapan Valimiz Sayın Mehmet Ali Özkan'a yönetim kurulu üyeleri olarak vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni gelen valilerden birisi olarak Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'ndaki ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İnşallah Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak bölgemizin kalkınmasına yönelik önemli çalışmalara hep birlikte imza atacağız.”

Tekbıyıklıoğlu, “Değerli üyeler ve basın mensupları; toplantımızda stratejik olarak belirlenmiş kalkınma hedeflerine katkı sağlamak üzere, belirli bir sektör, tema veya mekânda kalkınma sonuçları elde etmek amacıyla alt program, proje ve faaliyetleri içeren, nitelikli analize dayanan, ilgili kurumlarla işbirliği halinde hazırlanan, ölçülebilir sonuç ve çıktı hedefleri olan ve Ajansımız tarafından, çalışma programlarında yer almak üzere, uygulanmasına karar verilen 2024-2026 dönemi Sonuç Odaklı Programların Yönetim Planlarının değerlendirmesini toplantımızda yapacağız.” dedi.

Tekbıyıklıoğlu, “Bugün; 2024 yılı içerisinde uygulanması planlanan bölge için yüksek katma değer üreten, ekonomik getirisi ve sosyal faydası yüksek projeleri, teknik destek programları ile sonuç odaklı program faaliyetleri ve ajans yatırım destek ve tanıtım çalışmalarına yer verilen taslak çalışma programına ve taslak bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız. Değerli üyeler ve basın mensupları; 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen iller arasında bölgemizden Malatya ve Elazığ illerimizde yer almaktadır. Bu günkü toplantımızda deprem afeti sonrası hayatın normalleştirilmesi ve vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında gereksinimleri ve diğer taleplerinin karşılanması ile ticari hayatın düzenlenip yeniden canlandırılmasını sağlamak amaçlı ajansımızda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır. Değerli Üyeler ve basın mensupları toplantımızda ayrıca ajansımızın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddeleri görüşülecek olup bazı idari konularda ilgili kararlar alacağız. Toplantımızı ve kararlarımızın ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tekbıyıklıoğlu, “Toplantımıza geçmeden önce son olarak ajans yönetim kurulu dönem Başkanlığı görevinin bu toplantı sonu itibari ile Bingöl Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta’ya devrediyorum. Sayın Valimize, yönetim kurulumuza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir