• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR, işgalcilerin katliamlarını siyah çelenk ve kefenle protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Temsili bir grup ile israilin başkonsolosluğu önüne gelen HÜDA PAR İstanbul İl Teşkilatı üyeleri, Gazze'de devam eden bombardımanla binden fazla Müslümanı şehit eden israilin katliamlarını giydikleri kefen ve konsolosluk önüne bıraktıkları siyah çelenk ile lanetledi.

Yapılan eylem sonrasında grup adına basın açıklaması yapan HÜDA PAR İstanbul il Başkan yardımcısı Şerafettin Güler, siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliamın bir asra yakındır devam ettiğini dile getirdi.

"Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz"

Güler, "Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır." dedi.

"Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz"

Güler, "Bugün Birleşmiş Milletler Dünya Kız Çocukları Günü. Gelin görün ki bugün itibariyle siyonist işgalci çete yüzlerce kız çocuğunu bombalamak suretiyle katletmiştir. Bu hakikat karşısında vicdan ehli tüm insanları tepki vermeye ve ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Siyonist çete işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır. İşgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırması ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz. HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki, canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın." diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir