Filistin heyeti TBMM'de HÜDA PAR ile görüştü
Aksa Tufanı operasyonu akabinde Filistin gündemiyle çalışmalar yürüten HÜDA PAR, Filistinli yetkililerle TBMM’de bir araya geldi.
HÜDA PAR, Aksa Tufanı operasyonu akabinde Filistin gündemiyle yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün siyasi parti genel başkanlarıyla bir araya gelirken bugün ise HAMAS yetkilileriyle TBMM'de görüştü.
TBMM Komisyon Toplantı Odası'nda gerçekleştirilen görüşmeye Türkiye'nin HAMAS Temsilcisi Dr. Musa Akkari, Filistin Eski Sağlık Bakanı Dr. Basim N. M. Naaim, Dr. Sadık Şehitoğlu, Abdallah M. H. Abdulwahed ve Dr. Zahir Elbek'ten oluşan Filistin heyeti katıldı.
Görüşmede HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreter ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Parti Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Genel Başkan Yardımcıları İshak Sağlam, Mehmet Hüseyin Yılmaz, Dr. Halef Yılmaz ile Teşkilat Başkanlığı Yardımcısı Hüseyin İmir hazır bulundu.
Filistin heyeti, Filistin'de son gelişmeler ve yapılabilecekler hakkında HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na bilgi verdi.
Filistin heyetini dinleyen Yapıcıoğlu, Filistin'de yaşananların, vicdan sahibi herkesi derinden etkilediğini dile getirdi.
Yapıcıoğlu, "Biliyoruz ki 1917'de İngiliz işgaline uğradığı zamandan beri Filistin topraklarında acılar yaşanıyor. 1947'deki bölünme planından sonra 1948'de yine 14 Mayıs günü siyonist rejim kendini devlet olarak ilan etmesinden sonra artık bu saldırılar ve katliamlar sistematik bir hal aldı. Siyonist işgal rejiminin hiçbir sınır ve insani değer tanımadığını biliyoruz. Filistin'i devlet olarak tanıyan 138 ülke var. Fakat bu 138 ülkenin hiçbirisi bırakın karşılıksız yardım etmeyi Filistin halkı ile ticaret bile yapmaya cesaret edemiyor. Mevcut uluslararası sistem ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yapısı israile bu cesareti veriyor. Çünkü sadece tek başına bir tek daimi üye olan Amerika'nın, İngiltere ya da Fransa'nın karşı çıktığı bir karar Güvenlik Konseyi'nden çıkmıyor. Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Filistinli kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapma konusunda da inşallah bir azmimiz ve kararımız vardır." dedi.
Seçimlere Cumhurbaşkanı'na destek verdiklerini ancak hükümetin bir parçası olmadıklarını dile getiren Yapıcıoğlu, devamında şunları aktardı:
"Dün faklı partilerin yetkilileriyle Filistinli kardeşlerimiz için daha fazla ne yapabiliriz bu konuları müzakere için görüşmelerimiz oldu. Bundan sonra da görüşmelerimiz devam edecek. Saadet Partisi grubu Meclis'te bir genel görüşme açılması talebiyle müracaat etmişti. Bizim görüşmelerimiz sonrasında bu geri çekildi ve bütün partilerin ortak genel görüşme talebi yarın inşallah Meclis Genel Kurulunda görüşülecek. Yarın o genel görüşme esnasında Filistinli kardeşlerimizin sesini parlamento kürsüsünden bütün parlamentoya, bütün parti gruplarına, bütün milletvekillerine ve belki kameralar aracılığıyla bütün Türkiye kamuoyuna ve dünyaya duyurmak için bir fırsatımız olacak. 5 dakika gibi sınırlı bir zamanımız var ama o 5 dakikada biz olabildiğince Filistinli kardeşlerimizin durumunu izah etmeye ve onların sesini duyurmaya gayret edeceğiz."
Yapıcıoğlu ile yapılan görüşme sonrası Filistin heyetinin Meclis'teki temasları devam etti. (İLKHA)