• DOLAR 32.262
  • EURO 35.163
  • ALTIN 2421.943
  • ...
Filistin'de son durum! Gazze'de şehit sayısı arttı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejim Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam ediyor. Jabalia Kampı'nın doğusundaki Al-Sika Caddesi bölgesinden dumanlar yükseliyor. Siyonist rejim güçleri Gazze'de, Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde'nin evinin de bombalandığını iddia etti. Hamas'tan yalanlama geldi. 

İşgalcilerin ayrıca Hamas askeri komutanı Muhammed Deif'in Han Yunus'taki Qizan ve Najjar mahallesindeki akrabalarının evini de vurduğu belirtiliyor.  Siyonist basın Deif'in babasının evinin de vurulduğunu yazdı.  Bombardımanda Deif'in erkek kardeşi, oğlu ve erkek kardeşinin şehit olduğu  iddia edildi. Al Mayadeen ise enkaz altında kalanların da olduğunu yazdı.

-Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra, ''İsrail işgali bilinçli olarak sağlık personelini, sağlık kurumlarını ve ambulansları hedef alıyor, Uluslararası kuruluşları, tıbbi ekipleri, sağlık kuruluşlarını ve ambulansları korumak için etkili adımlar atmaya çağırıyoruz.'' açıklamasında bulundu. 

UNRWA'dan Gazze'deki durumla ilgili yapılan açıklamada, "En az 250.000 Filistinli Gazze'de yerinden edildi; bunların çoğu ajansın okullarında zorlu koşullarda yaşıyor" denildi. 

-Filistin Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda fosfor bombası kullandığını açıkladı. 

- Siyonist rejimin askeri sözcüsü,  ölü siyonist sayısının 1200'e yükseldiğini, 2.700'den fazla kişinin de yaralandığını doğruladı.

-İşgal savaş uçakları Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye kampının doğusuna saldırı düzenliyor. 

-Sderot  yerleşim yerlerinde sirenler çalıyor.

-İşgalciler  Gazze'de yaralıları almaya giden ambulansı vurdu. Saldırıda 2 kişi şehit olurken 2 sağlık görevlisi yaralandı. 

-İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırısında şehit sayısı 1000'e yükseldi, saldırılarda 5 bin kişi de yaralandı. 

-Siyonist rejimin Gazze'ye verilen elektriği kesmesinin ardından jeneratör yakıtları da tükenmek üzere.   Enerji Kurumu Başkanı Dhafer Melhem  10-12 saatlik elektriğe yetecek yakıt kaldığını açıkladı. Filistin Sağlık Bakanlığı yakıtın tükenmesiyle hastanelerde koşulların kötüleşeceği uyarısında bulundu. 

-Siyonist rejimin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Gazze'nin işgalinin ''yakın'' olduğunu söyledi.  

- İşgal rejimi Al-Dahira ve Yarin kasabalarını fosfor bombalarıyla bombalıyor

-İşgalci Ordu Sözcüsü Afihay Adrei, öncelikli askeri hedeflerinin Gazze’deki Filistin direniş liderlerini öldürmek olduğunu açıkladı. Ordu Sözcüsü ayrıca , yakın zamanda Lübnan’dan sınırdaki Arap El Aramşe yakınlarındaki bir askeri karakola doğru tanksavar ateşi yapıldığını duyurdu. İşgalciler karşı saldırı olarak Lübnan'ı bombalıyor. 

-Lübnan sınırında silahlı çatışma yaşandığı bildiriliyor.

-Hizbullah, Lübnan ordusuna siyonist rejim  sınırındaki tüm bölgeleri derhal boşaltması yönünde çağrı yaptı.

-Siyonistlerin attığı top mermisi Güney Lübnan'daki konutların yakınına düştü. Siyonist ordu sözcüsü, ''Hizbullah'ın yaptıklarını izliyoruz, gerekli gördüğümüzde karşılık vereceğiz.'' açıklamasında bulundu. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir