• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Halid Meşal'den Gazze ve Mescid-i Aksa için çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meşal, Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Sizi şu anda cihat için seferber olmaya çağırıyorum. Dünya ümmetimizin Mescid-i Aksa'ya sahip çıktığını  ve mücahit konvoylarının Filistin uğruna kan dökmeye başladığını görünce, dengeler değişecektir.

Ey Ümmetimizin orduları, ey ümmetimizin özgür insanları, bir tarih yazılıyor, onun parlak altın sayfasında kendinizi yazdırınız, kara sayfasında olmayınız.

Ey ümmetimiz, Gazze sizin  insanı yardım ve maddi destekleme konusunda harekete geçmeniz için haykırıyor. Onlar, kendi canları ile cihat ettikleri gibi sizlerin de maddi desteğiniz ile cihada katılmanız mümkündür.

Netanyahu, Amerika'dan yeşil ışık aldığından ve Arapların sessiz kaldığından  yakıp yıkma politikası uyguluyor.

Mescid-i Aksa, Peygamber Efendimiz'in emaneti, Ömer bin Hattab Efendimizin emaneti ve onu özgürleştiren Selahaddin Eyyubi'nin emanetidir. Cenab-ı Hak, ümmetin yöneticilerine, liderlerine, komutanlarına, alimlerine ve herkese hesap soracaktır. İzzeddin el-Kassam'ın yaptıkları ve tarih boyunca bu mukaddes toprakları koruyanlar yanında rolünüz nerede?

Filistin topraklarında savaşmayı gerektiren fetva veren âlimler nerede, ne bekliyorsunuz?  Mescid-i Aksa'nın yıkılmasını mı?

Ben öncelikle Filistin komşusu olan ülkelerin rejimlerine halkına sesleniyorum, Filistin'e en yakın olan sizler olduğunuzdan üstünüze düşen görev daha büyüktür.

Ürdün'deki şerefli kabilelere ve kamplarına, Smotrich'in (işgalci maliye bakanı) ortadan kaldırmak istediği Ürdün'e sesleniyorum: Bu hakikat anıdır, sınırlar yakındır ve herkes sorumluluğunu biliyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir