• DOLAR 32.323
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2443.468
  • ...
"Aksa Tufanı" operasyonuna Bursa'dan tam destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen ve Bursa'daki STK ve siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla Bursa Ulu Camii avlusunda bir basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklaması öncesinde HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, SAADET Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı İkram Akkaya ve Mısırlı Prof. Dr. Muhammed Said birer selamlama konuşması yaptılar.

"Siyonistler Selahaddin Eyyubi'nin tekrar Filistin'i ellerinden kurtaracak günlerin yakın olduğunu biliyorlar"

"Siyonistler, anlayacak dilden cevaplarını alınca, bu sefer onların dünyanın birçok yerinde olan sevicileri oradaki Müslümanları terörizmle ilişkilendirmeye başladılar" diyen HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, "Daha düne kadar bebekler, yataklarında binalar başlarına yıkılırken ve evleri başlarına yıkılırken hiçbir yerden ses çıkmadı da bugün israil sevicileri, dünyanın her yerinde olduğu gibi memleketimizde de israili seviciler baktık ki seslerini çıkarmaya başladılar. İnsan haklarından bahsettiler. Sanki Filistinli çocuklar, çocuk değiller. Atamız Selahaddin Eyyubi'nin tekrar Filistin'i siyonistlerin necis ellerinden kurtaracak günlerin yakın olduğunu biliyorlar." dedi.

"İşgal altında yaşamak zillettir"

İşgal rejiminin kurulduğu günden bugüne mazlum insanları öldürdüğünü ve yurtlarını adım adım işgal ettiğini belirten SAADET Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı İkram Akkaya,"Dünya ise bu zulüm ve işgal karşısında ya açıktan israil'den tavır almış ya da itidal çağrılarıyla işgale ve teröre rıza göstermiştir. Bugün gelinen nokta, sıkıştırılmış ve ellerinden esaretten başka bir şey bırakılmamış Filistin halkının yanardağ olup patlamasıdır.  İşgal altında yaşamak zillettir." şeklinde konuştu.

Daha sonra basın açıklamasını HÜDA PAR Yıldırım İlçe Başkanı Veysel Aymelek okudu.

Bir asırdan uzun bir süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliamın devam ettiğini belirten Aymelek, "Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine meydan okumaktadır." dedi.

"Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır"

Filistin halkının, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini koruduğunu belirten Aymelek, "Hergün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki, mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın. Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır." şeklinde konuştu.

"Siyonizm, İslam dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir"

Aymelek, "HÜDA PAR olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan doğusu ve batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki siyonizm, İslam dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir. Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır. İşgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldırması ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz." diye belirtti.

"Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız"

"HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz" diyen Aymelek: "Diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız." diye konuştu.

Basın açıklaması Ebubekir Arslan hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir