• DOLAR 32.933
  • EURO 35.333
  • ALTIN 2455.637
  • ...
İstanbul'da vatandaşlar: İslam âlemi birlik olursa siyonistler leblebi bile atamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal çetelerinin yıllardır Filistin'de yaptığı katliam ve zulümlerin ardı arkası kesilmiyor. İşgalciler, bir yandan Müslümanları Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırmaya çalışırken bir yandan da Gazze'yi adeta açık cezaevine çevirmiş durumda. 

HAMAS'a bağlı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası bozguna uğrayan işgalci çeteler, havadan ve karadan Gazze'ye saldırmaya başladı.

Yaşanan son gelişmeler ile ilgili İstanbul'da İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar, İslam âleminin sessizliğine tepki göstererek, Müslümanları bir olmaya çağırdı.

İslam âleminin sessizliğinin yöneticilerden kaynaklandığını belirten İsmail Kundakçı, "Yöneticiler eğer el koyarsa halk da peşinde olur. Aksa Tufanı Operasyonu'nu desteklememiz gerekiyor ama elimizde bir şey olmadığı için ne yapacağız, bir şey yapamayız." dedi.

"Küfür devam eder ama zülum devam etmez, bu yapılan zulümdür"

Süer Ateş

Kudüs davasının, ümmetin davası olduğuna dikkat çeken Süer Ateş, "İsrail orayı gasp etti. Kendilerinin arz-ı mevdud düşünceleri var. Mescid-i Aksa'nın yıkılması, Süleyman Mabedi'nin ortaya çıkması düşünceleri var. Arkasında da Amerika, siyonizm davası var. İsrail bunu yapacak, kendilerine göre haklılar güya. Arz-ı mevdud, burası Hazreti Musa'nın ve Süleymanın toprağı diyerek konu Fırat'a kadar geliyor. İki tane çizgi; biri Nil, biri Fırat davası. Adamlar bunu yapmak istiyor, onlara göre zaten onlar üstün ırk, diğer milletler onların uşakları, köleleri. Küfür davası devam edecek, ümmet davası da kıyamete kadar devam edecek. Küfür devam eder ama zülum devam etmez; bu yapılan zulümdür. Bu zulüm son bulacaktır. İslam ümmetinin uyanması lazım, bir ve beraber olması lazım." şeklinde konuştu.

"Bizim Amerika'yı oradan söküp atmamız lazım, Afganistan'dan nasıl kaçtılarsa buradan da kaçacakları ortamı yaratmamız lazım"

Fatih Şeftalioğlu

Vatandaşlardan Fatih Şeftalioğlu ise "Filistinde son yaşananların neticesi aslında israil ne ekerse onu biçiyor. Müslümanlara bu kadar kötü davranılması veya haksızlık yapılmasından ülke olarak rahatsızız. Bizim Amerika'yı oradan söküp atmamız lazım, Afganistan'dan nasıl kaçtılarsa burada da kaçacakları ortamı yaratmamız lazım." cümlelerini kullandı.

"Birlikten dirlik doğar hesabıyla birlik olmamız lazım"

İlyas Bolat

Müslümanların birleşmesi gerektiğinin altını çizen İlyas Bolat, "Tek çaremiz, temennimiz, niyetimiz birleşmektir. Türkiye'nin 'gavura gavur' dersin tamam anlarız da ama içimizdeki gavurlar çok manidar. Bu Peygamber Efendimiz zamanında da vardı, kıyamete kadar devam edecek. Minimize etmenin yolunu nasıl bulabiliriz? İslam âleminin düşünmesi gerekir. İslam âleminin toplanması lazım; bir mutabakat içerisinde birlikten dirlik doğar hesabıyla birlik olmamız lazım. Oyuna gelmememiz lazım." şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

"İslam âlemi bir olsa onlar oraya bir leblebi bile atamaz"

Erol Elal

Üzüntüsünü dile getiren vatandaşlardan Erol Elal, "İsraili bombalayacak duruma geleceğiz ama burada oturuyoruz, başka bir şeyimiz yok. Ne yapabiliriz? İslam âlemi yine sessiz duruyor. İslam âlemi bir olsa onlar oraya bir leblebi bile atamaz. İslam âlemi konuşmadıktan sonra bizim konuşmamıza hiç gerek yok; onlar konuşacak ki biz de arkalarından gidelim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir