• DOLAR 32.675
  • EURO 35.423
  • ALTIN 2504.032
  • ...
Yapıcıoğlu: Toplumun tüm kesimlerine hitap eden, insanı merkeze alan bir anayasa yapılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte Tokat Konfederasyonu (TOKKON) Genel Başkanı Ahmet Yılmaz ve federasyon yöneticileri ile bir araya geldi.

TOKKON'da gerçekleşen ziyarette konuşan Yapıcıoğlu, "2011 yılında parti programımızı yazdığımızda müstakil başlıklardan birisi yeni anayasa ve millet iradesiydi. Biz diyoruz ki bu millet mutlaka kendi anayasasını yapmalıdır. İthal veya tercüme kanunlarla artık memleketin idare edilmesi sona ermelidir. Şu anda yürürlükte bulunan anayasa bir cunta anayasasıdır. Askeri cuntanın istihbarı anayasasıdır. Sadece bu sebepten dolayı bile bu anayasanın değişmesi gerekmektedir. Birileri de çıkıp bu anayasada yeni bir anayasa yapma yetkisinin olmadığını söylüyor. Öyleyse bu anayasada sadece belli değişiklikler yapabilirsiniz diyorlar. Tüm siyasi partiler mevcut anayasanın bir cunta anayasa olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylüyor. Madem seçime giderken vatandaşa bu sözü verdiniz o zaman sözünüzü yerine getirin." dedi.

Yapıcıoğlu, "2012 yılında mecliste bir anayasa uzlaşma komisyonu kuruldu. Bu komisyon 60 maddede anlaşmaya vardı ama bir değişiklik gerçekleştiremedi. O dönem anayasa değişsin diyenler şimdi neredeler? Neden farklı sebeplerle ipe un seriyorlar? Bunu cevabını vermek zorundalar. Biz diyoruz ki mutlaka bu anayasa değişmeli ve meclis yeni bir anayasa yapmalı. Parlamento tarihte hiç olmadığı kadar farklı siyasi partiyi çatısı altında bulunduruyor. Mecliste 14 siyasi parti var. Gelin bu partileri hatta parlamentoda olmayan partileri, sivil toplum kuruluşları da dâhil ederek bir masanın etrafında toplanalım ve nasıl bir anayasa yapılması gerektiğine birlikte karar verelim. Toplumun tüm kesimlerine hitap eden, insanı merkeze alan bir anayasa yapılmalı." diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir