• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Malatyalılar: Müslümanlar sadece sözle değil, fiilen de Hamas’ın yanında olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal çetelerinin yıllardır Filistin’de yaptığı katliam ve zulümlerin ardı kesilmiyor. İşgalciler, bir yandan Müslümanları Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmaya çalışırken bir yandan da Gazze’yi adeta açık cezaevine çevirmiş durumda… 

Hamas’a bağlı İzzetin El-Kassam tugaylarının dün başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası işgalci çeteler, dün gece yine havadan ve karadan Gazze’ye saldırmaya başladı.

Yaşanan son gelişmeler ile ilgili İLKHA mikrofonuna konuşan Malatyalılar, Müslümanların artık sözle değil, fiilen Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı müdafaa eden Hamas’ın yanında olması gerektiğini belirterek, işgalci çeteye sadece ambargo uygulandığı takdirde yerinden kımıldayamacağını belirttiler.

“Bizler de fiili olarak onların yanında olmalıyız”

"Allah israil’i kahretsin" sözüyle başlayan vatandaşlardan Selahattin Bozdemir, “Ama bu iş sadece kahretmekle ve duayla olmayacak. İslam ülkelerinin ve Müslümanların yapacakları yardımlar var. Artık bir ucundan tutmaları lazım. Orada her ne kadar Hamas, İzzetin El-Kassam Tugayları mücadele ediyorsa da, bizlerin de fiili olarak onların yanında olmamız lazım. Dualarımız Filistinli kardeşlerimiz ile beraber ama ülke olarak biraz daha aklıselim adımlarla kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermemiz lazım. İnşallah devlet, millet ve ümmet olarak oradaki kardeşlerimizi yalnız bırakmayız. Bu zor süreçte onlarla beraber bu sürecin içerisinde oluruz. Bizler de her platformda ortaya çıkıp lanetli bir topluma karşı ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız.” dedi.

“Bu zulmün sona ermesi için Müslümanların harekete geçmesi lazım”

İşgal çetelerinin yıllardır Filistinlilere yaptığı zulmün artık son bulması gerektiğini kaydeden Ahmet Kurtuluş, “Filistinli kardeşlerimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu zulmün sona ermesi için Müslümanların bir an önce harekete geçmesi lazım. Ama maalesef Müslümanlardan gür bir ses çıkmıyor. Müslüman kardeşlerimiz orada işkence, zulüm ve baskı altında. Zaten orasını hapishaneye çevirmişler. Allah yardımcıları olsun bi de dualarımızla onların yanındayız. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için onların yanında olduğumuzu fiilen göstermemiz ve onları yalnız bırakmamamız lazım. Yoksa israil daha çok zulüm ve katliam yapar. İnşallah devletimizin onlara vereceği destekle bir an önce bu zulümden kurtulurlar.” temennisinde bulundu.

“Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Lütfen Kudüs’e ve Gazze’ye sahip çıkın”

Malatya halkının sürekli Kudüs’ün ve Gazze’nin yanında olduğunu kaydeden Armağan Boyraz, “İnşallah siyonist israil’e ve kapitalist Amerika’ya boyun eğilmeyecektir. Bizim, bu Yahudi siyonizmine dur dememiz lazım. Bir alimin dediği gibi ‘Her Müslüman bir kova su dökse israil’i sel alır ama biz Müslüman olduğumuz halde maalesef bir kova suyu bile dökemiyoruz. Kudüs bizim başkentimizdir ve çok önemli bir yerdir. İsrail Kudüs’ü sözde başkent ilan ettiğinde Birleşmiş Milletlerden ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘Kudüs Filistinlerinin başkentidir’ diye bekliyorduk. Dünya 5’ten büyüktür dediğinde kendisini alkışladık. Keşke ‘Kudüs, Filistin Devleti’nin başkentidir deseydi. Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Lütfen Kudüs’e ve Gazze’ye sahip çıksın.” diye çağrıda bulundu.

“İşgalci rejime sadece ambargo uygulansa yerinden kımıldayamazlar”

İşgalci siyonistlerin Filistin’de orantısız güç kullandığını anımsatan Ahmet Boztemir, “Dünyanın her yerinde adaletin sağlanabilmesi için insanların adil ve dürüst olması lazım. İsrail orantısız güç kullanıyor. Karşındaki insanlara gücün yetiyorsa ve vuruyorsan sen adisin, israil’de adidir. Adaletsiz olduğu için gün gelecek, Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği gibi ağaçların arkalarına saklanacaklar ve ağaç burada olduklarını söyleyecek. Yaptıkları zulmü İnşallah çekerler. Çocuklara silah doğrultulur mu? Ama doğrultuyorlar ve çocukları silahla vuruyorlar. Yazık günah değil mi? Hiçbir zaman zulüm devam etmez. Allah’ın izniyle gereken cevabı alacaklar. Biz Müslümanlar zayıfız ve elimizden bir şey gelmiyor. Sadece buğz edebiliyoruz. Şu an elimizden bir şey gelmediği için oradaki kardeşlerimiz haklarını bizlere helal etsinler. İşgalci rejime sadece ambargo uygulansa kendilerini kımıldamazlar.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir