• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batmanlılar: Filistinliler işgal edilen topraklarının özgürlüğü için mücadele ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarının siyonist işgal rejimine karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna destek verdiklerini belirten STK temsilcileri ile vatandaşlar, Filistinlilerin işgal edilen topraklarını geri almak için mücadele ettiklerini söyledi.

Ramazan Çelikal

Filistinlilerin yanında olduklarını belirten Özgür-Der Batman Şube Başkanı Ramazan Çelikal, "Bugün yüzyıldır Filistinli kardeşlerimize reva görülen zulmü dün başlayan Aksa Tufanı ile yerle bir eden kardeşlerimize selam olsun. Batman'dan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu iletiyoruz. Desteklerimiz onlarladır. Özellikle dün yapılan baskınlarla bir insanlık suçu işlendiği izlenimi veriliyor. Fakat kesinlikle hiçbir şekilde kardeşlerimizin sivillere zarar vermediğini, askerleri esir aldıklarını biliyoruz. Kendi topraklarını geri almak için bir harekat başlattılar." dedi.

Abdürrahim Demirtaş

"HAMAS dünya Müslümanlarının izzetinin ayağa kalkmasına vesile oldu"

HAMAS'ın dün başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunu desteklediklerini vurgulayan Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Abdürrahim Demirtaş, "Bu operasyon bize şunu gösterdi; Yapılmaz, edilmez denilen her şeyi HAMAS yaptı ve bütün dünya Müslümanlarının izzetinin ayağa kalkmasına vesile oldu. Bir kez daha bize hatırlattı ki arzın sahibi ve mutlak hakimi Allah'tır. Aşılmaz denilen kubbeler aşıldı, girilmez denilen beldelere girildi. Buna dikkat etmek lazım; Sosyal medyada bu operasyonu karalamaya yönelik kampanya başlatıldı. Bizde kendilerine Gazze'de, Cenin'de, Şatra'da, Nablus'ta katliamlar yapılırken niye buna sessiz kaldınız diye sormak isteriz. 12 yaşındaki Muhammed babasının kucağında şehit edilirken neredeydiniz? Anne karnındaki bebekler katledilirken bu vahşete niye kimse dur demedi? Bugün Müslümanlar izzetli bir duruş sergilerken bunu insan haklarıyla bağdaştıramamak Batı, siyonist uşaklığıdır."

Kenan Çaplık

"Kimse Batı'nın sivil katliamlar oluyor şeklindeki algıya aldanmamalı"

Bugün Filistin'de Müslümanların baş kaldırması işgal rejiminin yıllardır uyguladığı katliamlara bir cevap niteliği taşıdığını ifade eden vatandaş Kenan Çaplık ise şunları söyledi:

"Bütün dünyanın israilin arkasında durduğu böyle bir günde biz de Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzun, Aksa'nın kurtuluşu için mücadele eden kardeşlerimizin dualarımız, malımız, canımızla arkalarında durduğumuzun bilinmesi gerekiyor. Müslümanların küfrün algılarına aldanmamaları gerektiğine inanıyoruz. Bugüne kadar Filistinlilere uygulanan katliamlara, çocukların öldürülmesine kör ve sağır kalan Batı'nın bugün sivil katliamlar oluyor şeklindeki algıya kimsenin aldanmaması gerekiyor. Bugün bu Müslümanlar sadece haklarını arıyorlar."

Nezir Ceylan

"Özgürlüğün mücadelesini veriyorlar"

Gazze'nin uzun yılladır açık hapishane gibi olduğunu dile getiren vatandaş Nezir Ceylan, "Orda yaşayan insanlara yapılan baskı ve züllümler bardağı taşırma durumuna getirdi. Geçmişten beri siyonist rejimin işgalleri neticesinde bu duruma geldi. Hiçbir Müslüman ne masum bir kadına ne de masum bir çocuğa dokunmamış. Sosyal medyada yalan haberler servis edilmektedir. Dolaysıyla açık bir hapishane halinde olan Gazze özgülüğünün mücadelesini veriyordu ve Müslümanlar da o hapishaneden özgür bir şekilde çıkmak istediler. Bu yaşananların açıklaması budur." dedi.

Mehmet Nuri Çelik

"Dünya Müslümanları Filistinli Müslümanlarının yanında yer almalıdır"

HAMAS'ın işgal rejimine karşı büyük bir direniş başlattığını belirten Mehmet Nuri Çelik,  "Batmanlı Müslümanlar olarak bu operasyonları sonuna kadar destekliyoruz. Umuyoruz ki bundan sonra israil, elini kolunu sallayarak Filistinli mazlum Müslümanlara zulüm yapamayacaktır. Dünya Müslümanlarının Filistinli Müslümanlarının yanında yer alması lazım. İsrailin sınırlarını genişletmeye yönelik işgal hareketlerini kınamak ve Filistinlilere destek olmak için Müslümanların ellerinden geleni yapması gerekiyor." dedi. 

İdris Ezer

"Tüm gücümüzle Filistin'in yanındayız"

Allah'tan Filistin'deki Müslümanlara sabırlar dileyen İdris Ezer, "Attıklarını ve vurduklarını isabetli kılsın. Tüm gücümüzle, malımızla, canımızla, çoluk çocuğumuz ve her şeyimizle Filistin'in yanındayız. Rabbim onları muzaffer kılsın. HAMAS'a selamlarımızı iletiyoruz ve direnişe devam diyoruz. Tüm dünyadaki Müslüman kardeşlerimizin de bu şanlı direnişe davet ediyor ve kardeşlerimizin yanında yer almalarını diliyoruz. Hiçbir şey yapamıyorlarsa dahi en azından namazlarında onlara dua etsinler." diye konuştu.

Maruf Yalçın

"Rabbim bizlere Kudüs'ün özgür olduğu günleri görmeyi nasip etsin"

Direnişin vahdete vesile olması temennisinde bulunan Maruf Yalçın, "Rabbim Filistin'deki Müslüman kardeşlerimize yardımcı olsun. Onları muzaffer kılsın. İsraili ve israilin işbirlikçilerini de perişan etsin. Rabbim bizlere ve Müslümanlara Kudüs'ün özgür olduğu günleri görmeyi nasip etsin ve Müslümanlarında birlik olduklarını görmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Latif Rüzgar

"Sonuna kadar kardeşlerimizin yanında olacağız"

Filistinlilere destek açıklamasında bulunan Latif Rüzgar da şunları kaydetti:

"Batman'daki Müslümanlar olarak dün Filistin'de yaşananlarla ilgili Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz ve inşallah sonuna kadar da kardeşlerimizin yanında olacağız. Rabbim kardeşlerimizi muzaffer eylesin. Rabbim israil terör örgütünü kahrı perişan eylesin. İnşallah bizler bu manada dualarımız ve her türlü maddi manevi yardımlarımızla kardeşlerimizle beraber olacağız. Tüm dünya Müslümanlarımızdan da bunu bekliyoruz." (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir