• DOLAR 32.533
  • EURO 35.327
  • ALTIN 2467.56
  • ...
Ankara'dan "Aksa Tufanı Operasyonu"na destek açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Sivil Toplum Platformu öncülüğünde Ankara'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Mescid-i Aksa davası için mücadele veren Filistinli Müslümanların, siyonist çetelerin vahşet ve zulümlerine karşı "Aksa Tufanı" adıyla başlattıkları operasyona destek amacıyla, öğle namazına müteakip Ankara Hacı Bayram Veli Camii avlusunda kitlesel basın açıklaması yaparak, siyonist işgal bitsin, dünya huzur bulsun denildi.

Basın açıklamasına HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan'ın yanı sıra siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açıklama Ankara'daki sivil toplum kuruluşu temsilcilerini temsilen basın açılamasını Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır okudu.

Açıklamasında "siyonist işgal bitsin dünya huzur bulsun" diyen Kır, "Dün sabaha karşı dünya adeta tersine döndü. HAMAS askerleri tarafından dünya durdukça konuşulacak tarihe bir not düşüldü." dedi.

Kır, "İnsanlık alemi dün sabah Filistin direniş örgütü HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının israilin abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nden 5 binden fazla havan topunu ve roketi fırlatmasıyla başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunda israile ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısını ve çevresindeki israil polis merkezlerini ve israil karakollarını ele geçirdiği, ilk defa  israil vatandaşlarının evlerine hapsedildiği, ilk defa israilin işgali altındaki sözde kendi topraklarında Filistinlilerle savaştığı, ilk defa binden fazla Filistin askerinin işgalci israil topraklarında dolaştığı, ilk defa Filistinli direnişçi askerlerin 5 israil üssünü ele geçirdiği, 250'den fazla israil askerini öldürdüğü, bin 700'den fazlasının yaraladığı, onlarca israil asker ve subaylarının Filistinli askerler tarafından esir alınarak Gazze'de tutulduğu, israil istihbaratının etkisiz kaldığı, güvenlik ve savunma sistemlerinin çöktüğü, israil karakollarının, polis merkezlerinin Filistinli askerler tarafından etkisiz hale getirildiği haberleri ile hayretler içinde güne uyandı." ifadelerine yer verdi.

"Selam olsun HAMAS'a, selam olsun Mescid-i Aksa muhafızlarına, murabıtlarına, Mescid-i Aksa sevdalılarına!"

Açıklamasının devamında Kır, "HAMAS'a, Kudüs'e bin selam! Biz sivil toplum kuruluşları olarak yıllardan beri, bu meydanlarda, israil konutları önünde israilin Gazze saldırılarını, Mescid-i Aksa baskınlarını, israilin Batı Şeria'da yasa dışı işgallerini kadın, kız, genç yaşlı, asker-sivil demeden Filistinli kardeşlerimize yapılan zulüm ve işkencelerini protesto etmek için toplanırken, bugün HAMAS'ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugaylarının israile yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu ile israili adeta bozguna uğratan Filistinli kardeşlerimizin elde ettiği zaferi kutlamak üzere Hacı Bayram Cami avlusunda toplanmış buluyoruz. Şükürler olsun bize bugünü gösteren Rabbimize! Selam olsun HAMAS'a, Selam olsun Mescid-i Aksa muhafızlarına, murabıtlarına, Mescid-i Aksa sevdalılarına!" diye konuştu.

"ABD ve Avrupa ülkelerinden israile destek, Filistin'e açık tehdit açıklamaları yapılıyor"

Batı'dan israile destek, Filistin'e tehditler geldiğini kaydeden Kır, açıklamasının devamında şunları aktardı:

"HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının israile yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu ile ABD ve Avrupa ülkelerinden israile destek, Filistin'e açık tehdit açıklamaları yapılıyor. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, 'israil ve halkına karşı bu sabah başlatılan, masum vatandaşlara terör ve şiddet uygulayan rastgele yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum.' ifadesini kullanırken, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen de HAMAS'ı kınayarak, israilin bu tür hain saldırılara karşı kendini savunma hakkının olduğu yorumunu yapmaktadır. israil sevicilerine buradan günaydın demek istiyorum. İslam coğrafyasının yeri Filistin'in yanıdır. 3 çeyrek asırdan beri zulüm, kan ve gözyaşı ile beslenen işgalci israil tarafından; Filistinli Müslümanlar aşağılanırken, toprakları işgal edilirken, Müslümanların kutsal mabedi Mescid-i Aksa'ya defalarca baskınlar düzenlenirken, Müslümanların Mescid-i Aksaya girişleri, ibadetleri engellenirken, uyduruk mahkeme kararları Filistinlilerin tapulu arazilerine, iş yerlerine, meskenlerine el konulurken, çevre düzenlemeleri adı altında siyonist işgalcilere yeni yerleşim alanları açılırken, yahudi bayramları bahane edilerek Mescid-i Aksa kendi ibadethanelerine çevirmeye yeltenilirken bu durumlara itiraz eden Müslüman kadınlar, erkekler, çocuklar sokak ortasında işgalci israil askerlerince dövülürken, öldürülürken yerlerde sürüklenerek aşağılanırken, Gazze şeridinde bir avuç toprakta 2,5 milyon insan açlığa, susuzluğa, çaresizliğe mahkum edilirken kör, sağır ve dilsiz olan batılıların şimdi kendi topraklarında özgürce insan gibi yaşama Mescid-i Aksa'nın harimi ismetini çiğneyen işgalci israile itiraz etme adına ayağa kalkınca israilin masum, Gazzeli Müslümanların terörist olarak yaftalaması iki yüzlülükten çok yüzsüzlüğün, utanmazlığın ve aymazlığın açık bir göstergesidir." 

"Ey İslam dünyası! İşgal altındaki Filistin topraklarının, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için adım atmalısınız"

İslam coğrafyasının liderlerine sivil bir inisiyatif olarak görevlerini hatırlattıklarını dile getiren Kır, "HAMAS'ın israil saldırısı karşısında Avrupa ülkelerinden net bir şekilde israile destek Filistin'i kınama ve tehdit açıklamaları gelirken, İslam coğrafyasının liderlerinden de net bir şekilde Filistin halkının yanında, işgalci israilin karşında olduklarını ifade eden açıklamalar beklenirken, ne yazık ki, İslam ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının taraflara itidal çağrısı yaptıklarına, israil ile Filistin arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını ifade eden açıklamalarına şahit oluyoruz. Soruyorum İslam coğrafyasının liderlerine Sudan'da, Yemen'de daha birçok kardeş kavgası olan İslam coğrafyasında kardeş kavgası hala sürerken arabuluculuk neden aklınıza gelmedi de sadece Ortadoğu'nun değil, bütün dünyanın barışını tehdit eden işgalci israil ile Filistin arasında arabuluculuğa soyunuyorsunuz? Şimdi size sivil bir inisiyatif olarak görevinizi hatırlatıyoruz. Gelinen noktada göreviniz arabuluculuk değil, tarafınınız belirlemektir. Filistin halkının yanında yer almanızdır. israil işgali altındaki Filistin topraklarının Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için adım atmanızdır. israil ile normalleşme safsatasını sonlandırmanızdır. israili Kudüs'ü başkent yapma kararından caydıracak fiili adımlar atmanızdır. Başkenti Birleşik Kudüs olan Bağımsız Filistin devletinin kurulması için fiilen BM nezdinde çalışmalar başlatmanızdır." dedi.

"Bütün dünya Müslümanları HAMAS askerlerine minnet ve şükran borçlu"

HAMAS askerlerine Müslümanlar minnet ve şükran borçlu olduğunu dile getiren Kır, "Gelinen noktada HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 'Aksa Tufanı' operasyonu ile elde ettiği zafer Müslümanların çiğnenen onurunu kurtarma yönünde önemli bir adım, Kudüs'ün ve işgal altındaki Filistin topraklarının yeniden özgürlüğüne kavuşturulması yönünde işaret fişeği olmuştur. Bu açıdan bütün dünya Müslümanları HAMAS askerlerine mi minnet ve şükran borçlu olmuştur. Şu yaşanan hadiseden yine anlaşılmıştır ki, 'Küfür tek millettir. İslam tek ümmettir.' Ne yazık ki Küfür tek millet olmanın gereğini yerine getirip birbirlerine sahip çıkarken. Müslümanlar tek ümmet olma şuurundan uzak bir şekilde ömür tüketmeye devam etmektedirler." dedi.

"Şimdi Filistin'e Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma zamanı"

Son olarak Kır, "Şimdi Filistin'e, Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkma zamanı. Şimdi hatadan dönme, Filistin'e, Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkma, 'Müminler ancak kardeştir' düsturuna sahip çıkma zamanıdır. Çünkü; Kudüs İslam ümmetinin kalbidir. Kudüs varoluşumuzun ve medeniyet kodlarımızın mihenk taşıdır. Özgür Kudüs'ün yeniden inşası Müslümanların kardeşliğine, ümmetin birliğine bağlıdır. Şu iyi bilinmelidir ki, siyonist rejimin saldırıları sadece Filistin'e ve Filistinlilere değil, doğrudan İslam'a ve Müslümanların kutsallarınadır. Gelinen noktada israille normalleşen İslam ülkelerini bu kararlarını yeniden gözden geçirmeye, Özgür Kudüs'ü yeniden inşa etme, Filistin halkının yanında yer almaya davet ediyoruz. Ya Rabb! Bizi Kudüs ile Kudüs'ü bizimle güçlendir. Ya Rabb!  Bize işgalci israilin hezimetini bugün gösterdiğin gibi ilelebet göster. Başkenti Birleşik Kudüs olan Filistin devletinin kuruluşunu dünya gözüyle görmeyi bize nasip eyle!  Yaşasın Özgür Kudüs. Kahrolsun siyonizm. Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti. Kahrolsun ABD, Kahrolsun israil ve işbirlikçileri!" diyerek açıklamasını bitirdi.

Açıklama sonunda HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı öncülüğünde akşam 20.00'de sözde israil büyükelçiliği önünde yapılacak kitlesel basın açıklamasına Ankaralılar davet edildi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir