• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Hizbullah Savaşçıları Filistin sınırında! Hizbullah dahil oldu mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas'ın askeri Kanadı İzzettin el Kassam Tugayları siyonist rejime karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattıklarını duyurmuştu. Aksa Tufanı operasyonunun başlamasının ardından motosikletli Hizbullah savaşçılarının işgal altındaki Filistin sınırına doğru ilerlediği görüldü. Savaşçılar işgal ordusu tarafından ateş altına alındı.

Hizbullah Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada Hamas'ın Gazze Şeridi üzerinden siyonistlere karşı başlattığı saldırı dolayısıyla Filistin direniş gruplarını tebrik ederek Hamas'ın operasyonunun "İsrail'in devam eden suçlarına ve kutsallara yönelik ihlallerine kararlı bir yanıt" olduğunu belirtmişti. 

Hizbullah ayrıca "Arap, İslam ülkeleri ve dünyanın tüm özgür halklarına, Filistin halkı ve onun direniş hareketine destek vermeleri" çağrısında bulunmuştu. 

El Cezire'ye konuşan Salih El Aruri Hizbullah'ın savaşa dahil olmasıyla ilgili bir soruya şu cevabı verdi: Filistin meselesi özel bir öneme sahip, bu yüzden çatışmanın başka bölgelere sıçrama ihtimali vardır. Uluslararası ve bölgesel bazı taraflar bizimle irtibat kurup durumun yatışmasını istediler, biz de onlara, 'gidin bunu işgalcilere söyleyin' dedik. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir