• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vali Akkoyun’dan öğrencilere 3 müjde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Gençlik Merkezinde öğrencilere yönelik 3 müjde açıkladı.

Akkoyun, yaptığı açıklamada, amaçlarının Mardinli öğrencilere faydalı olmak istediklerini belirterek “Mardin ve Mardin dışında okuyan öğrencilerimize moral vermek, güç vermek ve onların mutluluğunu sağlamak istiyoruz” dedi.

Eğitim Desteği Yardımı

İlk müjdesinin ihtiyaç sahibi ailelere eğitim desteği olduğunu vurgulayan Akkoyun, şöyle devam etti:

“Mardin’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerimizin Mardin ya da başka bir ilde öğrenim gören üniversiteli çocuklarının eğitimlerine destek vermek amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminde 2 bin 500 TL ve ikinci döneminde ise 2 bin 500 TL olmak üzere toplam 5 bin TL destek sağlayacağız. Bu yüzde yüzlük bir artış. Bu eğitim desteğimizden yaklaşık 12 bin öğrencimiz istifade edecektir.” dedi.

Artuklu Üniversitesi Öğrencilerine Yemek Desteği

Artuklu Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin yemekhaneden ücretsiz faydalanması için destekte bulunacaklarını açıklayan Akkoyun, “Mardin Artuklu Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin üniversite yemekhanesinden ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız. Öğrencilerin ay boyunca yediği yemek bedellerinin tamamı Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanacak. Ödenek ay sonunda ise öğrencimizin hesabına yatırılacaktır.” diye belirtti.

60 biniş 120 lira Abonman Kart Hizmeti

Öğrencilerin Mardin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarından cüzi bir bedel karşılığında faydalanmalarını sağlayacaklarını aktaran Akkoyun, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyemizde hizmet veren toplu taşıma araçlarında Mardinkart sahibi olan ilkokul, ortaokul, lise ve yüksek öğrenim dahil tüm öğrencilerimize 60 biniş 120 lira olmak üzere Abonman Kart hizmeti başlamıştır. Abonman Kart sahibi öğrencilerimiz ilk ay toplu taşıma araçlarından ücretsiz hizmet alacak.”

Öğrenci Giysi Yıkama Merkezinin bu yılda öğrencilere hizmet edeceğinin altını çizen Akkoyun, bu yıl yaklaşık 4 bin öğrencinin merkezden faydalanmasını beklediklerini belirtti.

Vali Akkoyun, verdiği müjdelerin ardından Gençlik Merkezini gezerek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Akkoyun, öğrencilerin eğitim öğretimlerinde başarılı olmalarını diledi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir