• DOLAR 32.706
  • EURO 35.311
  • ALTIN 2445.72
  • ...
Eller depremde vefat edenler için semaya kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerinde ağır tahribatın oluştuğu illerden Malatya’da, 3’çü din görevlisi bin 236 kişi vefat ederken, binlerce bina ve işyerinin yanı sıra kentte bulunan 990 camiden, 250’si az hasarlı, 35’i orta hasarlı, 142’si ağır hasarlı ve 41 tanesi yıkılmak üzere toplamda 468 cami hasar gördü.

Malatya İl Müftülüğü, tüm deprem bölgeleri ve Malatya’da vefat eden vatandaşlar, din görevlileri ve camilerin yapımında emeği geçen hayırseverler için Kernek Karagözlüler Camii’nde program düzenledi.

Kernek Karagözlüler Camii İmam Hatibi Necmeddin Ceylan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İbrahim Furkan Varol’un Mevlid-i Şerif okuması, Mehmet Şentürk ve Furkan Çubuk hocanın seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Geçtiğimiz haftadan bu yana şehrimizin değişik yerlerinde Peygamber Efendimizin veladet yıl dönümü yani Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla birtakım etkinlikler tertip ettik. Bu etkinliklerin sonlarına doğru yaklaşırken bu Cuma gününde bütün kardeşlerimizle beraber, Kernek Karagözlüler Camimizde, tüm deprem bölgelerinde ve Malatya’da kaybettiğimiz tüm kardeşlerimiz, Cami yaptıran, yapılmasında emeği olan kardeşlerimiz, özellikle de camilerde görev yapan ve rahmeti rahmana kavuşmuş olan kardeşlerimiz ve cemaatimiz için böyle bir program düzenledik.”

Program, Müftü Yıldırım’ın yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir