• DOLAR 32.384
  • EURO 34.677
  • ALTIN 2407.669
  • ...
Hür Gençlik Mardin'de "Yasin Börü ve Arkadaşları" konulu fotoğraf sergisi düzenleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6-8 Ekim 2014 tarihinde, HDP MYK'sının çağrısıyla sokaklara inen PKK HDP'liler, kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş, Cumali Güneş ile birlikte birçok kişiyi katletmişti.

Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014’te ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken Kobani bahanesiyle başlatılan olaylarda vahşice şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına Mardin'in il ve ilçelerinde fotoğraf sergisi açılacak.

Mardin Artuklu İlçe Başkanı Ferit Dengiz tarafından yapılan yazılı açıklamada, serginin 7 Ekim tarihinde Nusaybin Cumhuriyet Meydanı ve Artuklu Cumhuriyet Meydanı'nda, 8 Ekim tarihindeyse Midyat Kuyumcular Çarşısı ve Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında saat 12.00 ila 18.00 saatleri arası olacağı belirtildi.

Açıklamada, "6-8 Ekim tarihinde vandallar tarafından kurban eti dağıtırken vahşice şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş'in fotoğraf sergisine tüm halkımız davetlidir. Burada şehitleri anlamak ve anlatmak adına sergi düzenleyeceğiz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir