• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbullular toplutaşımlarda yaşanan yoğunluk için yetkililerden çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi rakamlara göre 16 milyon, gayri resmi rakamlara göre ise 20 milyondan fazla insanın yaşadığı ve sahip olduğu nüfusla Türkiye'nin dörtte biri büyüklüğünde olan İstanbul'da hem toplu taşımalarda hem de trafikte ciddi yoğunluk yaşanıyor.

Sahip olduğu iş imkânları, son dönemde açılan çok sayıda özel üniversite, komşu ülkelerde yaşanan savaş, ekonomik sorunlar gibi birçok sebeple büyük oranda göç alan İstanbul'da yaşanan nüfus yoğunluğu, toplu taşımalarda da büyük oranda etkisini gösteriyor.

Özellikle metro, metrobüs ve tramvay hatlarında yaşanan yoğunluk sebebiyle toplutaşıma kullanan vatandaşlar, çoğu zaman uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu durum, akşam iş çıkış saatlerinde ise kat be kat artarak içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Gün geçtikçe büyümeye devam eden toplutaşımalardaki yoğunluğun yetkililerce çözümlenmesi bekleniyor.

Toplu taşımalarda yaşanan yoğunluk, aksayan seferler ve arıza yapan araçlarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, yoğunluktan şikâyet ederek sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

"Metrobüsler yolda kalıyor, asansörler bile arızalı"

Toplu taşımalarda ciddi yoğunluğun yaşandığını söyleyen Ahmet Mahsun Açık, "Yoğunluk çok kötü. Her şey güzel olacak dedi ama her şey berbat oldu. Hiç iyi değil, eski günlerimizi mumla arıyoruz. Her gün arıza var. Metrobüsler yolda kalıyor, kalabalık. Asansörler bile arızalı. İnşallah en yakın zamanda eski günlerimize kavuşuruz." dedi.

"Yol çalışması olduğu için sıkıntı daha da büyüyor"

Yoğunluk ile birlikte gün ortasında yapılan yol çalışmalarının işi daha da zorlaştırdığını belirten Muhittin Arasım, "Vallahi rezillik... Beylikdüzü'nden buraya üst üste geldik. Bir de araba gelmiyor. Ayrıca yol çalışması olduğu için sıkıntı daha da büyüyor. Gece sabaha kadar yol çalışması yapın ne işiniz var. Gündüz iş yapıyorlar. "diye konuştu.

"Sorunu gördükleri halde bu zamana kadar çözüm üretemedilerse bir şey diyemem"

Toplu taşıma araçlarının sabah akşam dolu olduğunu, araçlara binemediklerini vurgulayan Bülent Karataş, "Şu anda Avcılar'a gidin metrobüse binemezsiniz. Kimse binemiyor çok sıkışık. Tramvay da aynı durumda. İşten çıkıp tramvaya biniyorum. Tramvay ve metrobüsü kullanıyorum. Dolu oluyor binemiyoruz. Sabah akşam aynı. Arızalar da çok oluyor. Ulaştırma daire başkanlığımı bu sorunu çözer bilemem ama her yerde kameralar var ve yaşananları görüyorlar. Gördükleri halde bu zamana kadar çözüm üretemedilerse bir şey diyemem artık." şeklinde konuştu.

"Araçların yenilenmesi veya bakımlarının yapılması gerekiyor"

Metrobüs, otobüs, tramvay ve diğer toplu taşımaların çok yoğun olduğunu ve duraklardan araçlara binemediklerini belirten Ercan Çakmak da şu iadeleri kullandı:

"Daha önceleri çok arıza oluyordu. Şimdi yine var, yollarda görüyoruz. Avcılar tarafından geliyorum. Yolda görüyoruz, Sefaköy'de, Florya'da bozulan araçları görüyoruz. Metrobüslerden eski olanlar var. Bunların yenilenmesi veya bakımının yapılması gerekiyor." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir