• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Umut Kervanı Bingöl'de 643 aileye yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı BingölDerneği, 2023 yılı eylül ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

"Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir" hadis-i şerifini düstur edinerek, yetimin, öksüzün ve garibanın derdini dert edinen Umut Kervanı, yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Umut Kervanı Bingöl Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, eylül ayında 643 aileye toplamda 495 bin 969 TL ayni ve nakdi yardım yaptıklarını söyledi.

Gönül, "Eylül ayında; 7 aileye 44 bin 500 TL değerinde ev eşyası yardımı, 67 aileye 103 bin 200 TL değerinde kırmızı et yardımı, 112 aileye 49 bin 64 TL değerinde gıda yardımı, 1 aileye 950 TL değerinde giyim yardımı, 12 aileye 11 bin 536 TL değerinde kahvaltı yardımı, 293 aileye 167 bin 283 TL değerinde kırtasiye yardımı, 5 aileye 53 bin 405 TL değerinde mutfak eşyası yardımı, 1 aileye 3 bin TL değerinde TV eşyası yardımı, 3 aileye 800 TL temizlik malzemesi yardımı, 42 aileye 62 bin 230 TL nakit (para) yardımı olmak üzere toplamda 643 aileye 495 bin 969 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk." dedi.

"Kış gelmeden odun ve kömür ihtiyaçlarını giderelim"

İhtiyaç sahiplerine ulaşmanın önemine değinen Gönül, veren el ile alan el arasında köprü vazifesi gördüklerini vurguladı.

Gönül, "Bingöl Umut Kervanı olarak 2023 yılının eylül ayında üyelerimiz, gönüllülerimiz ve sevenlerimiz ile el ele verip Bingöl'ümüzde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere siz hayırsever kardeşlerimizin bize ulaştırmış olduğu yardımlarınızı yeni ya da daha önce tespit ettiğimiz ailelerimize ayni ve nakdi olarak ulaştırmaya gayret ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Bu minvalde ev eşyası, kırmızı et, gıda, giyim, kahvaltılık, kırtasiye, mutfak eşyası, nakit para olmak üzere yardım faaliyetlerimizi sürdürdük. Mevlit Kandili münasebeti ile gıda ve kırmızı et dağıtımı yaptık. Havaların soğuması ile beraber ihtiyaçlar farklılık arz etmektedir. Özellikle kış aylarının gelmesi ile beraber yakacak ihtiyacı doğmaktadır. Sizden ricamız henüz havalar tam soğumadan ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin bu ihtiyaçlarını gidermek için odun veya kömür bağışı yapmak isteyen kardeşlerimiz bize ulaşabilirler. Bizler Umut Kervanı olarak elimizden geldikçe tespit ve dağıtımlarımızı ara vermeden sürdürmeye devam ediyoruz. Hayırsever kardeşlerimizden aldığımız bağışları en kısa sürede mağdur ailelere ulaştırıyoruz. Bizler de Umut Kervanı olarak elimizden geldikçe bu ailelerimizin yüzlerini güldürmek için gayret sarf ediyor, evlerine misafir oluyor, hayır dualarını alıyoruz. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyuruyor; 'Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun kusurunu örter.' Dolayısıyla sadece vermek yetmiyor. Cenab-ı Allah hepimizi imtihan ediyor. Bizler de izlemekle kalmayalım, bu kardeşlerimize yardım etmekte acele edelim. Unutmayalım ki vermek de bizim elimizde, vermemekte bizim elimizdedir. Herkes kendi imtihanını yaşıyor. Cenab-ı Allah bizleri imtihanını başarıyla bitiren kullarından eylesin. Allah (Celle Celaluhu) hayırsever halkımızdan razı olsun, hayırlarını kabul eylesin" ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir