• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
TEKNOFEST'te ikinci olan Şanlıurfalı gençler: Başarımızın sırrı çok çalışmaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri öğrencilerinin oluşturduğu "Team Cezeri" takımı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalarda kendi kategorilerinde Türkiye ikincisi oldu.

"Team Cezeri" takımı, Şanlıurfa Bilim Merkezinde Mezopotamya Gençlik Buluşmaları kapsamında bir araya geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül

Programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kazanan gençlerin TEKNOFEST gençleri olarak nitelendirerek Şanlıurfa'daki bilim merkezinde gençlerin TEKNOFEST genci olacağını ifade etti.

Beyazgül, gençlerin Şanlıurfa bilim şehri denildiğinde kendilerini mahcup etmeyeceğini ifade etti.

TeKNOFEST'te ikinci olan gençler, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

"Başarımızın sırrı çok çalışmaktı"

Eyüp Ahmet Yılmaz

Yaptıkları projeyi anlatan Eyüp Ahmet Yılmaz, "Projemiz akıllı çöp toplama sistemini esas alıyor.  Çöp konteynırlarına sensör ekleyerek daha verimli bir çöp kutusu tasarlamak istedik. Sensör teknolojisi sayesinde doluluk takibini yapacağız. Kötü kokuyu engelleyip hava takibini yapacağız. Aynı zamanda da yapay zekadan da destek alarak tehlikeli maddeleri tespit etmiş olacağız. Başarımızın sırrı çok çalışmaktı. Sunuma ve projeye çok çalıştık. Fikir bulmaya, fikir geliştirmeye ve daha iyi ne yaparız demeye çok çalıştık. Bizim gibi olmak isteyenlere korkmamalarını tavsiye ederim. Çeşitli eğitimlere katılsınlar. Deneyap Teknoloji Atölyeleri gibi sınav tarihlerini takip etsinler." dedi.

"Biraz zorladı ama yine de üstesinden geldik"

Taha Miran Acemoğlu

Binin üzerindeki projede ikinci olduklarını söyleyen Taha Miran Acemoğlu, "Mutluyuz, emek verdik. Emeğimizin karşılığını aldığımız için mutluyuz. Projeyi, sunumu yaparken bazı teknik sorunlar yaşadık. İstedikleri gibi yapmak biraz zorladı ama yine de üstesinden geldik. Kendimize inancımız sonsuz. Binin üzerinde proje vardı ama biz onları geride bırakıp ikinci olduk. Yapmak isteyenlerin korkmalarına gerek yok çünkü hem güzel bir deneyim oluyor hem de derece alınca mutlu oluyoruz. İnanarak kazandık." diye konuştu.

"Bu proje için iki yıldır Deneyap'ta eğitim görüyoruz"

Ahmet Enes Sürücü

Ahmet Enes Sürücü ise "TEKNOFEST'te ilk defa düzenlenen dünya fikir maratonu yarışmasında çok şükür ikinci olduk. Bu proje için iki yıldır Deneyap'ta eğitim görüyoruz. Finale kaldıktan sonra da Mezopotamya Living'de sponsorluk görüşmelerine başladık. Bu şekilde üzerine ekleyerek büyüdük ve çok şükür ikinci olduk. TENKOFEST'e girmek isteyenler korkmasınlar, yolları açık." ifadelerini kullandı.

"Seneye daha iyisini deneyeceğiz"

Ali Kaan Kar

İkinci oldukları için mutlu olduklarını belirten Ali Kaan Kar, "Seneye daha iyisini deneyeceğiz. Bize verdikleri desteklerden dolayı Deneyap Türkiye'ye ve Mezopotamya Living Lab'a teşekkür ediyoruz. Proje fikrini bulmak kolaydı ama geliştirme süreci biraz zorlu geçti. İsteyenler denemekten korkmasınlar, sürekli denesinler. Kazanana kadar yolları var. Kazandıktan sonra da projelerini büyütebilirler. Ülkemiz bu konuda gelişecek. Milli teknoloji hamlemiz bu işi yapıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir