• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
El-Karadaği: İslam ümmeti zayıf kaldıkça Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHADUL ULEMA'nın düzenlediği "8'inci Alimler Buluşması" programına katılan Dünya Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği, İLKHA mikrofonuna önemli, değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa'da Kur'an-ı Kerime yönelik şiddetli saldırı kampanyası olduğuna vurgu yapan El-Karadaği, İslam ülkeleri de dahil olmak üzere mültecilere karşı ırkçılık yapıldığını, bir Müslümanın ırkçı bir fikre sahip olması caiz olmamakla beraber, ırkçılıkla mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

"İslam ümmeti zayıf kaldıkça Kur'an'ı Kerim'e saldırılar devam edecektir"

Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları değerlendiren El-Karadaği, "Şu süreçte Avrupa'da İslam'ın mukaddesatına yönelik çok şiddetli bir kampanya ile karşı karşıyayız. Önce aşağılayıcı resim çizimleriyle başlayıp, şu anda Kuran'ı Kerim'i yakmayla devam ettiler. Alimler olarak bizler; bu durum karşısında halkları bu kampanyaya karşı çıkmaya, protestolar düzenlemeler ve yöneticileri hem ekonomik hem de diplomatik ilişkileri kesmelerine yönelik çağrılar yaparak, net bir duruş sergiledik. Ancak şunu iyi bilmeliyiz ki İslam ümmeti zayıf kaldıkça bu gibi saldırılar da olmaya devam edecektir." dedi.

"Bir Müslümanın ırkçı bir fikre sahip olması caiz değildir, aksine ırkçılıkla mücadele etmelidir"

Müslümanların ırkçılıkla mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen Karadaği, şunları kaydetti:

"Çok büyük bir üzüntüyle belirtmek gerekir ki, maalesef artık bazı İslam ülkelerinde, mültecilere karşı ırkçılık ve ekonomik maslahatlar gibi kisveler altında şiddetli bir kampanya ortaya çıktı. Ümmeti birleştirmeye çalışan ve hatta insanlığı tek bir insanlık yapmaya çalışan, İslam'a aykırı olan bu kampanya, çok tehlikeli bir kampanyadır. Aynı zamanda bu kampanya, ırkçılığı yasaklayan ve engellemeye çalışan uluslararası yasalara da aykırıdır. Bu nedenle Avrupa'ya, batıya ve gayrı İslami ülkelere bu çatışmaları bırakmaya ve bu ırkçı kampanyaya son vermeleri çağrısında bulunuyorum. Çünkü bu durum, terörün artmasına yol açacak ve barışa fayda sağlamayıp, aksine eylem ve tepkiyi artıracaktır. Ayrıca İslam ülkelerinde de ırkçılık ile karşılaştığımda şiddetli bir acı hissediyorum. Nitekim 'Müminler; birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet etmede ve birbirlerine karşı şefkatli davranmada bir vücut gibidirler.' buyurulmaktadır. Bir Müslümanın ırkçı bir fikre sahip olması caiz değildir, aksine ırkçılıkla mücadele etmelidir."  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir