• DOLAR 32.431
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2383.168
  • ...
Toplu taşıma seferlerinin yetersizliğinden dert yanan Arnavutköy halkı yetkililerden çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da neredeyse her bölgede yaşanan toplu taşıma sorunu kimi bölgelerde ciddi sorunlara yol açıyor. Yakın zamanda UKOME kararı ile bazı bölgelerde minibüs hatlarının taksiye dönüştürülmesinin ardından daha da büyüyen toplu ulaşım sıkıntısı, kimi sefer iptalleriyle çekilmez hale geldi. Halk, sabahın erken saatlerinde işe gitmek için yolllara revan olsa da aksayan severler, sefer sayılarındaki yetersizlik, otobüslerin dolu olması gibi sorunlar nedeniyle ciddi problem yaşamaya devam ediyor.

Sıkıntının ciddi boyutlara ulaştığı bölgelerden biri olan Arnavutköy ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, İLKHA muhabirine konuşarak yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşturulması için yetkililere çağrıda bulundu.

"Yetkililerin bir an önce bu duruma el atmalarını istiyoruz"

Daha önce kullandığı güzergâhtan minibüslerin geçtiğini ancak yeni uygulama ile bunun kaldırıldığını söyleyen Selahattin Çalak, "Şu anda yeni sistemde minibüsleri kaldırmışlar. Sadece İETT otobüs hatları var. Yaşanan sıkıntının sebebini sorunca da bizzat otobüs şoförü burada yoğunluk olmadığı için otobüslerin başka tarafa verildiğini söylüyor. Ancak siz de şahit oluyorsunuz ki her sabah bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Sabahın köründe işe gitmek için kalkıyoruz. Daha önce yarım saatte gittiğimiz yere 1.5 saatte gidiyoruz. Hem gelen araçlar tıklım tıklım dolu hem de araç yetersizliği var. Aynı şekilde bu durum dönüşte de yaşanıyor. İşten çıktığımızda yaklaşık bir saat 1.5 saat otobüs bekliyoruz. Geliş trafiği derken eve gitmemiz akşam 22.00'i buluyor. Yetkililerin bir an önce bu duruma el atmalarını istiyoruz. Çünkü vatandaşların hepsi sabah erken saatte işe gitmek için kalkıyorlar ama birçoğu da işe geç kalıyor. Bir an önce bu duruma el atılmasını istiyoruz." dedi.

"Bu millet böyle bir izdihamı hak ediyor mu?"

Halkın yaşanan sıkıntıyı hak etmediğin i vurgulayan Hüsnü Şahin, "Arnavutköy yaklaşık 300 bin nüfusu (2022 verilerine göre 326 bin 452) olan bir yer. Bu nüfus için (belli bölgelere) saatte bir araç geliyor. O da trafiğe yakalanıyor. Böyle bir yerde bu izdiham olmamalı. Gelen otobüsleri de ful dolu. En fazla 2 kişi alabiliyor. Bu millet böyle bir izdihamı hak ediyor mu?" diye konuştu.

"İBB başkanının toplu ulaşıma hiçbir etkisi olmadı"

Hakan Aytekin, "İstanbul belediye başkanı 'kazandık, kazandırdık' diyor ama toplu taşımaya hiçbir etkisi olmadı. Veya burada yağmur yağdığında bir etkisi yok." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir