• DOLAR 32.399
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2400.75
  • ...
Gaziantep'te Yasin Börü ve arkadaşları düzenlenecek programla anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır olmak üzere bölgede birçok dindar kişi katledilmiş, bu şehidlerden henüz 16 yaşında olan Yasin Börü başta olmak üzere arkadaşları Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Turan Yavaş ve Cumali Güneş de hayırseverler tarafından bağışlanan kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtırken gerçekleştirilen saldırılarda PKK/HDP'liler tarafından vahşice şehid edildi.

Yaşanan vahşet ve katliamın üzerinden 9 yıl geçse de aziz şehidlerin acısı ilk günkü tazeliğini korurken HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanlığı, şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadet yıl dönümleri dolayısıyla bir anma programı gerçekleştirecek.

HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ, şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını yâd etmek, davalarını unutturmamak adına düzenlenecek programa tüm Gaziantep halkını davet etti.

6 Ekim Cuma günü Şahinbey ilçesinin Kolejtepe Mahallesi'ndeki Şahinbey Kültür Merkezi'nde (Büyük Nikah Salonu) saat 20.30'da başlayacak olan anma programında şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını yâd edeceklerini söyledi.

Kobani bahaneli gösterilerde ihtiyaç sahiplerine Kurban eti dağıtırken vahşice şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anılacağı programın içeriği ile ilgili bilgi veren Üstündağ, "Yoğun bir katılımla yapacağımız programda 6-8 Ekim olaylarında yaşananlara ilişkin konuşmaların yanı sıra ezgi ve ilahiler seslendirilecek, sinevizyon gösterimi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılacak." dedi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının 7 Ekim 2014 tarihinde Kurban Bayramının 4'üncü günü fakirlere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'lilerin saldırısına uğradığını hatırlatan Üstündağ, "Yasin Börü ve arkadaşları o gün sokak eylemcilerinin saldırılarına maruz kalmamak için bir binanın 3'üncü katındaki eve sığındılar.  Yasin Börü ve arkadaşları, PKK/HDP'liler tarafından silahla vurulduktan sonra defalarca bıçaklanmış, ardından 3'üncü kattan aşağı atılmış, başları taşla ezilmiş ve üzerlerinden de otomobille geçildikten sonra vücutları yakılmak istenmişti. HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak hem bu vahşeti unutturmamak hem de aziz şehidlerimizi anmak için bir anma programı düzenleyeceğiz. Aziz şehidlerimizi anacağımız programa tüm değerli Gaziantep halkını davet ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir