• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Vali Erol'a "özel" brifing
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Valiliği görevine atanan Vali Muammer Erol, sorumluluğu altındaki İl Özel İdaresi'nin çalışmaları hakkında Genel Sekreter Mehmet Kaçmaz'dan bilgi aldı. Eğitimden, imara, tarımdan altyapıya, yol yapım, bakım ve onarımından içme suları yatırımlarına kadar birçok konuda rakamlarla Konya'yı tanıyan Erol, "Yapılmış ve yapılacak bütün yatırımlar hayırlı olsun." dedi.

 

İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde önceki gün akşam mesai sonrasında Genel Sekreter Yardımcıları Osman Günaydın, Abdüssettar Yarar ve daire başkanları ile birim müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen brifingde, Konya envanteri ve 2013 yılı çalışmalarını sunum eşliğinde anlatan Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kaçmaz, kurumun, memur, işçi, makine parkı, yol ağı, yol yapım, bakım ve onarım, kanalizasyon, içme suları, eğitim, tarımsal, kültürel ve sportif faaliyetler, imar, altyapı çalışmalarını rakamlarla dile getirdi. Kaçmaz, 165 milyon TL'lik 2013 yılı bütçesinde aslan payının, okul ve derslik ile yol yapım, bakım ve onarımlarının ağırlık kazandığı imar ve altyapı hizmetlerine ayrıldığını söyledi.

 

2014 yılında yapılacak yerel seçimler sonrasında yürürlüğe girmesi beklenen Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek olan İl Özel İdaresi'nde devir yapılacak güne kadar çalışmalarının aynı hızla devam edeceğine dikkat çeken Vali Erol, devredilecek işlerden gayrimenkuller ve özellikle birliklerin sorunsuz devri için gerekli çalışmanın şimdiden yapılmasını istedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir