• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğretmen Mülakatları nasıl olacak?  Öğretmen mülakatlarında yeni dönem..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğretmenlere yönelik mülakat sistemi değişiyor.. Öğretmenlere yönelik yeni mülakat düzenlemesine göre mülakata girecek aday kimin önünde mülakata gireceğini bilmeyecek. Jüri üyeleri de değerlendirmeye alacakları öğretmenlerden mülakat günü haberdar olacak.

ALAN BİLGİSİ ÖLÇÜLECEK VE YANITLAR EVRAKA GİRECEK

Öğretmenlerin alan bilgisini ölçecek olan jüri üyelerinin kimlikleri mülakat gününe kadar saklı tutulacak. Jüri üyeleri, hangi öğretmenleri mülakat edeceklerini mülakat günü açıklanacak listelerde görecek.

Mülakata giren öğretmenler mülakatın son beş dakikasında jüriye hangi yanıtları verdiğini bir evraka yazacak ve altına imzasını atacak. Bu evraktaki yanıtlar, mülakat puanına ya da jürinin değerlendirmesine yönelik itiraz halinde açılacak. Üst kurul, değerlendirmesini bu veriler ışığında yapacak.

KEMERA KAYDI 

Mülakatta  jüri önünde yapılan tüm görüşmeler kamera kaydına alınacak. Kayıt sistemi gerek mülakat edilenin gerekse mülakat edenin lehine ve aleyhine yaşanacak tüm bilgilerin korunmasını sağlayacak. Üst kurul, öğretmenlerden gelen itirazları bu kayıtları inceledikten sonra görüşecek. Aynı zamanda itirazlar karşısında jüri de bu kayıtlara dayanarak kendi savunmasını yapacak.

BAKAN TEKİN'DEN AÇIKLAMA 

Bakan Tekin, öğretmen alımında mülakat sisteminin değişeceğini belirtti.  Yeni sistemi anlatan Tekin, "Aday kimin huzurunda mülakata gireceğini bilmiyor. Jüri üyeleri kimin mülakata gireceğini bilmiyor. Aday cevaplarını sınavın son 5 dakikası kağıda yazıp "Şunları söyledim" diye altına imza atıyor ve kamera kaydı alacağız. Hatta bunun dışında öneriniz varsa objektif olduğuna, adil olduğuna inanıyorsanız getirin onu da uygulayalım. Buna neden itiraz ediyor insanlar anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir