• DOLAR 33.003
  • EURO 35.335
  • ALTIN 2455.168
  • ...
Eğitimci Yazar Aslanhan: Ailelerimizin çocuk eğitimi ile ilgili yanlışları, hataları var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, Kişisel gelişim ve motivasyon semineri kapsamında Şanlıurfa'ya geldi.

Programda; anne babalara ve gençlere seslenen Aslanhan, ailenin önemine değindi.

Ebeveynlerin çocuklarıyla konuşması gerektiğini söyleyen Aslanhan, görmenin değil işitmenin ilmin önünde engel olduğunu belirterek ailenin çocuklarının kulağında kimlerin sesinin olduğunu iyi bilmesi gerektiğini aktardı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentteki genç nüfusa dikkat çekti.

"Son dönemde biraz fazla dünyalıklara kendimizi kaptırdık"

Program sorası İLKHA'ya konuşan Aslanhan, "Doğru, her geçen gün daha da kötüye giden bir süreç var. Ailelerimizin çocuk eğitimi ile ilgili yanlışları, hataları var. Son dönemde biraz fazla dünyalıklara kendimizi kaptırdık. Gönlümüzden geçen duygu ve düşünceleri anlatmaya çalıştık. Her zamankinden daha da ailenin öneminden bahsetmeye çalıştık. Her zamankinden daha da ailemize, çocuklarımıza sahip çıkmamız gerektiği, evimizi eşyalarla donatıp içini güzelleştirmenin ötesinde çocuklarımızın gönlünü, yüreğini evimizi yuvaya çevirerek gönlümüzü zenginleştirmemiz ile ilgili duygularımızı paylaştık." dedi.

"Elhamdülillah pırıl pırıl gençlerimiz var"

Gençlerin önemine dikkat çeken Aslanhan, "Burada çok önemli bir genç kitlemiz var. Onlar bizim her şeyimiz, geleceğimiz. Gençlerimizin hiçbiri umutsuzluğa, karamsarlığa kapılmalarını gerektirecek bir durum yok. Sosyal medyaya baktığımız zaman farklı paylaşımlar yapılıyor. Arada kendini bilmez bazı densizler 'yurt dışına gidiyoruz, bu ülkede yaşanmaz' diyorlar ama bunların hepsi hikayedir. Yurt dışını çok iyi bilen, Avrupa'nın her köşesine giden eğitimler veren, orada dostları olan ve oraları inceleyen biri olarak şu saat itibariyle Avrupa'ya özenecek hiçbir şeyimiz yok. Bir milliyetçilik gibi algılanabilir ama Elhamdülillah pırıl pırıl gençlerimiz var." şeklinde konuştu.

"Mazlum coğrafyanın umudu olma noktasında kendilerini odaklasınlar"

Gençlerin büyük hedefler kurması gerektiğini ifade eden Aslanhan, "Bu ülke, bu gençlerin vereceği enerjiyle, umutla daha da ileriye gidecek. Hiç kaygılanmalarına gerek yok. Yeter ki kendilerini çok iyi yetiştirsinler, büyük hedefler, hayaller kursunlar. Sadece Türkiye değil dünyanın dört bir tarafında mazlum coğrafyanın umudu olma noktasında kendilerini odaklasınlar. Onlara çok büyük işler düşüyor. Anne babalarımıza düşen de çocuklarımızı bu konuda güzel bir şekilde yönlendirmektir. Onların sadece dünyalıklarına değil gönül dünyalarına yatırıp iyi insan olmaları, sadece kendilerine değil ülkelerine, vatanlarına, milletlerine, bütün mazlum insanlara yardımcı olmaları noktasında da eğitmeleridir diyorum." diye konuştu.

Aslanhan, Şanlıurfa'da olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek programı düzenleyen Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir