• DOLAR 32.538
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.908
  • ...
MÜSİAD'tan sektör kurulları toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YALOVA - MÜSİAD şube sektör kurulları istişare toplantısı, "Şube Sektör Kurulları Yapılanması ve Marka Şube, Marka Şehir, Marka Sektör" konusuyla Yalova'da özel bir otelde MÜSİAD Batman Şube Başkan Yardımcısı ve sektör kurulları başkanı Mehmet Bulut'un katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantıya MÜSİAD genel merkezin yanı sıra MÜSİAD şube ve temsilciliklerinden katılım sağlandı.

 

Program hakkında bilgiler veren MÜSİAD Batman Şube Başkan Yardımcısı ve sektör kurulları başkanı Mehmet Bulut, "Toplantının ilk bölümünde 2013 yılı içinde genel merkez sektör kurulları ile şube sektör kurulları arasında koordinasyonun daha etkin bir şekilde sürdürülmesi adına 'Şube Sektör Kurullarından Sorumlu Çalışma Grubu' oluşturuldu. Bu amaçla üyelerimize Ar-Ge bilinci, proje yapma deneyimi ve bu alandaki destekleri almasına rehberlik edecek ve zorunlu giderlerini azaltmaya yönelik hayata geçirilen indirimli ortak satın alma anlaşmaları geliştirilerek devam edeceğini ve yeni fayda amaçlı kurumsal projeler hayata geçirilecektir. Bunun yanı sıra devlet ve özel destek hizmetleri sunan kurum ve kuruluşlardaki proje, yatırım ve teşvik ve benzeri yararlı hizmetlerin araştırması yapılarak, araştırmalar neticesinde ortaya çıkacak faydalı bilgiler üyelere duyurulacaktır. Projelerden yararlanma sürecinde üyelere danışmanlık desteği sağlanacaktır. Üyelere yeni yatırım alanı oluşturmak, firmalarımıza kaynak fırsatı sağlamak amacıyla 'Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı' projesinin hayata geçirilmesi sağlanacaktır." dedi.

 

Toplantının ikinci bölümünde ise, şubelerin daha önce kendilerinden istenen Marka Şube, Marka Şehir, Marka Sektör konusundaki yapmış oldukları çalışma ve raporlar değerlendirilerek gerekli adımların atılması için harekete geçme kararı alındı.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Bulut, amaçlarının Batman'ı marka bir şehir haline getirmek olduğunu, bu yönde atılan tüm adımların yanında ve destekçisi olduklarını söyledi.

 

Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözümü sürecine de değinen Bulut, sürecin bölge halkı tarafından takdir edilir şekilde sürdüğünü, birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla birlikte bölgenin parlayan yıldızı olan Batman'ın her geçen gün daha fazla ivme kazandığını, bu doğrultuda birçok proje ve öneriyle seminere katıldıklarını kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir