• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Adeviyye Nöbetine Kadınlardan Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Rahmet Der, İlim Der, İhlâs Der, Umut Der, Nizip İhsan Der ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından Kırkayak Parkı`nda düzenlediği "Rabiatül Adeviyye Nöbetini Devralıyoruz" programına kadınların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Mısır`da Müslüman kadınların İslam`ın ilk yıllarındaki kadın sahabeler gibi direnişi omuzladıklarını söyleyen Gaziantepli kadınlar, "Bizlerde buraya onların yalnız olmadığını göstermek ve safımızı belirtmek için geldik" dediler.

Etkinlik alanına eşi ve çocuklarıyla gelen kadınlardan Türkan Kütükçü, programa katıldığından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "İnşallah bende kızlarımı Şehit Esma gibi yetiştireceğim. Biz kızlarımızı Esma`lar gibi yetiştirmeliyiz ki onlar Müslüman erkeklerin yollarını açsınlar, onlara destek olsunlar" dedi.

Etkinlik alanında atılan slogan ve tekbirlere eşlik eden Gaziantepli kadınlar, 3 günlük etkinlik süresince çocuklarıyla beraber alanı boş bırakmadıkları görüldü. Etkinlik esnasında duygulanan bazı kadın katılımcıların gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü. (Havva Aslan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir