• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Alternatif Getirmeden Tünelleri Kapatamazsınız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), alternatif çözüm yolu oluşturulmadan Mısır Gazze Şeridi sınırındaki tünellerin kapatılmasına karşı olduğunu ifade ederek, alternatif sunulmadan tünellerin yıkılmasının abluka altındaki Gazze halkını açlığa mahkum etmek ve Filistinlileri yavaş yavaş boğmak anlamına geleceğini söyledi.

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Quds Press Haber Ajansı`na konuyla ilgili verdiği demeçte, Mısırlıların Gazze Şeridi sınırındaki tünellerin yıkılmasının Mısır`ın ulusal güvenliğini ilgilendiren bir konu olduğundan bahsetmesinin ikna edici bir gerekçe olmadığını ifade etti.

Hamas Hareketi`nin herhangi bir alternatif çözüm yolu gösterilmeden tünellerin yıkılmasını reddettiğini dile getiren Ebu Zuhri, alternatif bulunması halinde tüneller konusunun konuşulabileceğini belirtti. Ebu Zuhri, alternatif olmadan tünellerin kapatılmasının Gazze Şeridi`nde büyük bir felakete ve insanlık dramına yol açacağını söyledi.

Şu anda yapılanın Gazze halkını açlığa mahkum etmek ve yavaş yavaş boğmak olduğunu kaydeden Ebu Zuhri, alternatif gösterilmesi ve Rafah Sınır Kapısı`nın tamamen açılması halinde Hamas Hareketi olarak tünellerin yıkılmasını anlayışla karşılayacaklarını ifade etti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir