• DOLAR 34.27
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2916.662
  • ...
`İhvan`ın Zaferi Tüm Dünyayı Etkiler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Rahmet Der, İlim Der, İhlâs Der, Umut Der, Nizip İhsan Der ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından Kırkayak Parkı`nda düzenlenen Rabiatül Adeviyye nöbetine halk yoğun ilgi gösterdi.

Programa konuşmacı olarak katışan Doğruhaber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve başyazarı Mehmet Göktaş, Mısır`da İhvan hareketinin zafer elde etmesi halinde 22 ülkede İslami zaferlerin ardı ardına geleceğini belirterek, "Emperyalizm ve küfür dünyası bunu bildiğinden böyle bir şeyin olmaması için trilyonlarını aktarıyorlar" dedi.

Mısır`ın tarih boyunca tevhit ve şirkin mücadele alanı olduğunu belirten Göktaş Hoca, "Mısır öncelikle Peygamberlerin diyarıdır; Hz. Musa`nın diyarıdır, ondan önce Hz. Yusuf`un diyarıdır, Hz. Harun`un, Yuşa Bin Nun aleyhi selam`ın mekânıdır. Aynı zamanda Firavunlarında mekânıdır. Yani zalimlerle mazlumların, tevhit ve şirkin kapışma alanıdır" dedi.

Ayrıca Mısır`ın coğrafi olarak da yeryüzünün en önemli yerlerinden biri olduğunu belirten Göktaş Hoca, "Özelliklede son yüz yılda İslam`ın beyni Mısır`da yoğunlaştı. Hatırlayın; Osmanlı`nın yıkılışından sonra Osmanlı`daki âlimler dâhil büyük bir ulema oraya yoğunlaşmıştı. Özellikle son yüz yılda İslam`ın beyni Mısır`da yoğunlaşmıştır. Burası çok önemeli bir noktadır" diye konuştu.

Müslümanların Mısır`a verdiği önem kadar kâfir ve zalimlerin de önem verdiğini belirten Göktaş Hoca, "Bizim gözümüzde Mısır neyse, aynı şiddette ve derecede kâfir İngilizlerin gözünde de, Fransızların gözünde de, Amerika ve İsrail`in gözünde de Mısır odur" dedi.

Mısır`daki İhvan-ı Müslimin hareketinin İslam alemi için çok önemli bir birikime sahip olduğunu belirten Göktaş Hoca, Mısır`ın birikimi İslam aleminin her yeri için çok önemli olduğunu söyledi. Göktaş Hoca, "En azından halkı Müslüman olan 22 ülkede İhvan`ın çok ciddi teşkilatlanması vardır. Yani eğer Mısır`da İhvan-ı Müslimin zafere ererse iyi biliniz ki ardı arkası kesilmeden 22 ülkede de hemen Müslümanlar zafere erecektir. Bunu emperyalizm ve küfür dünyası bildiğinden, böyle olmaması için trilyonlarını aktarıyorlar" dedi.

Programın da bir konuşma yapan Gaziantep Rahmet-Der Başkanı Mehmet Nakşi Erat ise, Müslümanların kardeş olduğunu vurgulayarak, "Bizler buraya toplandık, Rabbimiz bilsin ki biz Musa`dan yanayız, biz Müslümanlardan yanayız, Rabbimiz bilsin ki biz mustazaf insanların tarafındayız" diye konuştu.

ABD ve Batı`nın, Suriye`ye müdahale söylentilerine de tepki gösteren Erat, "Filistin`de yaptıklarını unutmadık, şizofren hastası askerlerin yaptıkları katliamları unutmadık, Irak`ta iki milyon insanı katlettiler bunları unutmadık, Abu Ğarip cezaevini unutmayacağız. İşte Amerikan`ın Suriye`ye de getireceği bunlardan daha iyi değildir" İfadelerini kullandı.

Birecik Uhuvvet-Der Başkanı Abdurrahman Güneş de, "Biz burada bulunmakla; tavrımızla, dilimizle yaşanan zulümlere karşı olduğumuzu bütün dünyaya ilan ediyoruz" dedi. (Şefik Mert-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir